6 знака, че между вас и бившия ви приятел не е приключило


6 знака, че между вас и бившия ви приятел не е приключило
Снимка: iStock

Раздялата между двойките не винаги означава край на чувствата. Даже понякога именно връзките, наситени с много емоции и любов, водят до експлозия в отношенията.

Колкото и да е болезнено, отговорът на въпроса: "Обичам ли този човек" - идва, когато го загубим!

Ако се чудите дали трябва да направите нов опит да се съберете с бившия ви приятел, ние ще помогнем с тези 6 знака, според които трябва да си дадете втори шанс

1. Най-важното в края на едни отношения е началото!

Да, звучи абсурдно, но е факт! Когато приключите връзката си - не се обаждайте, не пишете тъжни, сантиментални съобщения, а оставете бившия да диша, за да си даде ясна сметка за загубата. Това е полезно както за него, така и за вас. Ако след около месец разделени все още чувствате празнота и тъга, време е да направите крачка към партньора. Кажете какво изпитвате, защото след като чувствата са се уталожили, можете да започнете на чисто.

Вижте още: 8-те навика на семейната двойка, които водят до развод

2. Възможна ли е промяна?

Независимо кой с кого се е разделил е имало причина връзката ви да приключи. Сега е моментът да помислите за тези причини, както и промените, които трябва да направите, за да бъдете заедно. И най-важното - възможни ли са такива? Ако сте се разделили, защото партньорът иска да работи в чужбина, а вие категорично не искате да сменяте дома си, то просто си поплачете на някой романтичен филм и чакайте времето да излекува раните ви. Дайте се сметка какви компромиси сте склонна да направите, за да сте заедно.

3. Одобряваха ли вашите родители и приятели тези отношения?

Вашето семейство и приятели искат само най-доброто за вас, така че ако връзката ви е била нездравословна, те определено са забелязали това. Ако те ви казват, че за ваше добро е да оставите тези отношения в миналото, хубаво е да се вслушате в съвета им. От друга страна, ако те смятат, че трябва да си дадете още един шанс - това е добър знак за отношенията ви.

Вижте още: НЕ правете тези 3 неща, когато мъжът се отдръпне

4. Имате ли общо виждане за живота?

Колкото по-зрял става човек, толкова повече се променят приоритетите и визията му за живота. Онова, което е било важно за вас преди, може вече да не е. По време на раздялата се опитайте да не се фокусирате в дребни различия, а да видите картината в по-мащабен план. Ако сте готови да приемете леките несходства с партньора ви - тази връзка още не е приключила.

5. Чувствахте ли се щастлива и обичана, докато бяхте с партньора ви?

Ако се чудите дали да се върнете при бившия, се обърнете назад и бъдете честни със себе си - бяхте ли щастлива с него и чувствахте ли се обичана? Ако отговорът е "да" - то си струва да намерите отново път един към друг.

6. Готова ли сте да простите?

Всяка раздяла за съжаление е пълна с гневни думи и обвинения. Ако обмисляте да се съберете с бившия - дайте си сметка дали наистина можете да простите всичко изречено и направено. Заглушаването на стари проблеми няма да доведе до щастливо бъдеще заедно. Трябва да изчистите цялото негодувание от миналото, за да започнете на чисто.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама