НЕ правете тези 3 неща, когато мъжът се отдръпне


НЕ правете тези 3 неща, когато мъжът се отдръпне
Снимка: iStock

Когато един мъж започне да се отдръпва, много жени рефлексивно се паникьосват и правят каквото могат, за да си го върнат и да възстановят връзката си. Намеренията им са добри, но в повечето случаи неволно влошават ситуацията и го отблъскват още повече.

Чувството е смазващо и ужасно. Изпитвате безсилие, уплашени сте и нямате представа кой е правилният ход. Всичко помежду ви е вървяло много добре, но сега нещо не е наред. Може би той не пише толкова често, не изглежда толкова ентусиазиран от вас или връзката ви, или пък не сте сигурни какъв е проблемът, но дълбоко в себе си усещате, че има нещо. И сега какво? Ще ви кажем точно какво да НЕ правите, когато той се отдръпва.

Но нека първо да разгледаме защо това се случва. Има две основни причини един мъж да се отчужди:

1. Занимава се с нещо и просто се нуждае от пространство, за да работи върху него. Може да е нещо в работата, финансови проблеми, емоционални проблеми, семейни проблеми... Какъвто и да е случаят, той е стресиран, емоционално претоварен и иска да се справи сам. Това е обичайна мъжка реакция при стрес.

2. Той губи интерес към вас (това е кошмарният сценарий, от който се страхуват повечето жени).

Важно е правилно да определите каква е причината, но ако не знаете, по-добре е да приемете, че той се нуждае от пространство, за да се справи със собствените си емоции, по този начин няма да влошите нещата.

Ето и 3, които НЕ трябва да правите, когато той се отдръпва:

1. Не се опитвайте да го спечелите

Когато един мъж се отдръпне, много жени реагират, като се опитват отново да го спечелят. Смятат, че ако той отново открие колко невероятни са, тогава ще се върне. Те са много внимателни и се опитват да бъдат това, което мислят, че той иска. Това е безполезно по няколко причини. Първо, такъв тип поведение нарушава свободата му и го кара да се чувства задушен (и ви кара да изглеждате отчаяни).

Второ, може да няма нищо общо с вас, така че няма какво да доказвате. Ако пък се отдръпва, защото има нещо общо с вас, тогава отново няма какво да направите. Просто го оставете. Ако продължавате да го преследвате, той още повече ще се раздразни и завинаги ще се отчужди.

Вижте още: Причините постоянно да се влюбвате в мъже, които не ви искат

2. Не се вманиачавайте

Спрете да влагате умствена енергия, за да разберете какво мисли, как се чувства, дали губи интерес към вас и т.н. Прекарайте това време в правене на нещо друго.

Притеснението за това как се чувства влошава ситуацията. Това се отнася за всички области на живота: кога безпокойството за нещо води до нещо хубаво?

Имате по-добри неща за вършене, отколкото да се измъчвате с въпроси. Четете, пишете, бягайте, плувайте, карайте колело, пазарувайте, отидете на спа, излезте с приятелките си, просто правете нещо забавно, което ви харесва и което ви прави щастливи.

Начинът да възобновите интереса на мъжа всъщност е доста прост - бъдете интересни. Няма нищо примамливо в жена, която е отчаяна за един мъж и копнее за него. Това, което пленява вниманието на мъжа, е жена, която може да бъде щастлива сама и не се нуждае от мъж, за да се чувства добре със себе си.

Вижте още: 5 причини да пазите връзката си в тайна

3. Не го задушавайте

Най-голямата грешка е да се вкопчите в него още по-здраво, да го "задушите" с любов и привързаност, за да си го върнете. Това е обратното на това, от което се нуждае.

Той се отдръпва, защото има нужда от това в този момент. Когато някой ни налага нуждите си, например, вие поставяте нуждата си от близост над неговата нужда от пространство, това просто ни кара да негодуваме. Хората, които са емоционално зрели, са в състояние да дадат на партньора си това, от което се нуждае, дори това да противоречи на това, което искат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама