Причините, поради които постоянно се влюбвате в мъже, които не споделят чувствата ви


Причините, поради които постоянно се влюбвате в мъже, които не споделят чувствата ви
Снимка: iStock

Започвате да мислите, че може би този път ще бъде различно. Чувствата ви са ви хванали неподготвени, така че естествено това трябва да е любов. Прочели сте някъде, че така трябва да се случи. Емоциите ви поглъщат, но накрая оставате с разбито сърце.

Все се влюбвате в хора, които не отговарят на чувствата ви. Продължаването на тези взаимоотношения ви кара да пропускате връзки с хора, които ще се грижат за вашето благополучие. В крайна сметка заплитането причинява повече вреда, отколкото полза. Красотата в това е, че в сърцето си вие сте романтични и сте способни да повлияете на живота на хората с любовта си. Понякога любовта просто не ни се получава. Ето и 5 причини да продължавате да си падате по мъже, които не ви обичат обратно.

1. Не сте истински влюбени

Харесвате идеята за човека. Харесва ви това, което той представлява в живота ви. Обичате как ви кара да се чувствате. Обичате това, което може да направи за вас. Визуализирате как той се вписва във вашето бъдеще, без да отделяте време да разберете ролята, която вижда във вашето. Вие го романтизирате, въпреки че сте несъвместими.

Любовта е решение. Любовта е действие. Любовта приема хората такива, каквито са, но се надява да ги види да достигнат най-висшето си "аз". Любовта е жертва. Любовта е търпелива и мила. Любовта не таи злоба, не се ядосва бързо и не завижда. Любовта е спокойна. Любовта идва тихо с времето. Понякога бъркаме любовта с похотта. Похотта е силно сексуално желание към някого, което може да доведе до късо съединение в мозъка. Най-често любовта ни е условна.

2. Продължавате да пресъздавате нездравословните връзки, които ви карат да се чувствате комфортно

Ако сте имали отчуждена връзка с някой от родителите си, е много вероятно представата ви за любовта да е грешна. Те е трябвало да разберат собствените си емоции и не са разполагали с уменията и времето да навигират вашите чувства в правилната посока. Много често заради това започваме да компенсираме тази липса като угаждаме на хората или пък ставаме невероятно егоистични. Връзки, при които има постоянно отхвърляне, подсъзнателно ви карат да се чувствате сигурни. Защо? Тъй като трябва да се потрудите, за да получите любов. Да имате някой, който ви обича само защото му е скучно. Твърде лесно. Вместо това искате страст и болка.

Вижте още: Как преживява раздялата всяка зодия

3. Не обичате себе си

Отчаяно търсите любов от други хора, защото не обичате себе си. Вместо да се фокусирате върху вашите душевни рани, които се нуждаят от излекуване, се привързвате към другите като разсейване. Най-често, когато получите мъжа, когото желаете, саботирате отношенията ви. Започвате да се държите по начини, които ви пречат да имате това, което отчаяно искате - любов, привързаност и пълноценни отношения. Саботажът изглежда като да се държите безразлично към човека, когото обичате, да търсите внимание от други хора, докато сте във връзка с него, или да не се отнасяте с партньора си по начина, който заслужава.

4. Страхувате се да бъдете уязвими, да загубите контрол и интимност

От една страна искате да обичате, но не желаете да бъдете наранени. Винаги има риск хората, които обичате, да ви напуснат. Загубата може да бъде под формата на смърт, отчуждение или просто да поемете по различни пътища. Най-вероятно се страхувате, че можете да бъдете уязвими, че ще загубите контрол. Твърде бързо се привързвате към хора, които харесвате. Прекалено рано отваряте сърцето си или пък допускате грешните хора в него. В любовта трябва да израждате доверие.

Вижте още: 25 вечни любовни съвета, които да следвате

5. Харесва ви да се влюбвате, а не да бъдете във връзка

Влюбвате се в хора, които не се влюбват във вас, защото ви харесва преследването. Искате обвързване, но също така да бъдете свободни. Тези противоречиви идеи произтичат от това, че желаете да избегнете пълното отдаване, а също така смятате, че не заслужавате. Избягвате неудобните чувства, които се появяват, когато сте сами със себе си. Използвате любовта, както други алкохол, храна, наркотици - да се "лекуват". Любовта може да бъде възнаграждаваща, но е нещо повече от мигновено хрумване. Това е решение. Няма как да се чувствате обичащи всеки ден. Как ще се справите? Когато се почувствате по-комфортно със себе си, тогава ще можете наистина да приемете мисълта за обвързване и получаване на любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама