Кога един мъж обича, но си тръгва?


Кога един мъж обича, но си тръгва?
Снимка: iStock/Guliver

Ако го загубите емоционално, е само въпрос на време преди той да затвори вратата на къщата завинаги от другата страна.

Критиката, подобно на дъжд, трябва да бъде достатъчно мека, за да подхранва растежа на човек, без да унищожава корените му.

Ако постоянно му напомняте за всичките му недостатъци и колко искате да се промени, тогава най-вероятно един ден той завинаги ще затвори вратата на къщата и ще си тръгне!

Всичко се случва по следния начин: в началото той постоянно кима и учтиво отговаря на критиката, за да се опита да ви успокои. С течение на времето той се научава да изключва напълно в такива моменти. В крайна сметка той започва да се отдалечава все повече и повече, защото му е омръзнало да слуша постоянното критикуване. Той има нужда да чува хубави думи!

И веднъж идва момент, в който решава да си тръгне. И вие дори не разбирате какво се е случило.

Твоето вътрешно Аз нашепва, че е глупак, който не може да види своите недостатъци. Разумът казва, че ако той не е в състояние да приеме адекватно критиката, тогава той е незрял човек, който просто не иска да стане по-добър. Но сърцето ви страда и той ви липсва...

Във всяка връзка има две страни, тоест, за да бъде успешна, са нужни усилията на двама души. Ако връзката ви се провали, не поставяйте цялата вина само на едната страна. Погледнете се внимателно в огледалото и се опитайте да видите себе си и това кой сте всъщност. Всички онези неща, които казахте и направихте, но смятате за незначителни, оказаха много голямо влияние върху резултата от връзката.

Малките (както си мислите) напомняния могат да се възприемат от партньора като несправедливо обвинение. Малките пристъпи на неудовлетвореност, които открито демонстрирате, могат да му звучат като звук от хиляди негативни думи, избухнали в ушите му едновременно.

Всички тези малки неща в крайна сметка могат да доведат до емоционално откъсване. И ако го загубите емоционално, е само въпрос на време, преди да го загубите физически.

Не си тръгва, за да ви накаже или да ви нарани.

Той си тръгва, защото вече не може да слуша вашите безпощадни и разрушителни критики.

Не можете да го направите по-добър, като постоянно и безотказно посочвате недостатъци му.

Никой човек не е перфектен - нито той, нито вие! Именно затова се концентрирайте върху хубавите му черти. Казвайте му по-често защо го обичате и какво цените в него. Така никога няма да го загубите!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама