Как правилно да изберете мъжа, с когото ще прекарате живота си


Как правилно да изберете мъжа, с когото ще прекарате живота си
Снимка: iStock

Как да не изберете грешния партньор, а да намерите човек, с когото е възможно да изживеете целия си живот в щастие и хармония?  Известният психолог Клариса Пинкола Естес дава съвети как да разберете дали дългосрочната връзка е във вашите сили. Тя е направила списък с най-важните качества, които да търсим в своята сродна душа. Въпреки че хората са различни и всеки търси определени неща в бъдещия си партньор, е хубаво да вземете предвид тези съвети и внимателно да изберете човека, с когото ще прекарате живота си.

1. Няма нужда да избирате по външен вид. Представете си, че сте сляп и още веднъж помислете за своята сродна душа. Защо се влюбихте в този конкретен човек? Има ли във връзката ви доброта, вярност, дълбока привързаност? Способен ли е този човек интуитивно да разбере вашите чувства и да се грижи за вас като независим човек.

2. Вашият партньор трябва да бъде любознателен и да може да се учи, да вижда нещата по нов начин. Хората, които изследват, опитват нещо ново и растат над себе си, винаги ще внесат новост във връзката.

3. Изберете партньор, който живее съзнателно. Да бъде устойчив, но в същото време гъвкав - като дърво. Такива хора са възприемчиви и могат да забелязват живота около тях, а не да бъдат фиксирани само върху собствените си интереси.

4. Изберете човек, който знае как да съчувства. Някой, който няма да скрие чувствата си от вас, когато го нараните. Някой, който ще забележи и ще съжалява, ако страдате по негова вина.

5. Вашият партньор трябва да има богат вътрешен живот. Хубаво е той да има свое хоби и собствен, предназначен път. С една дума - той трябва да бъде независим.

6. Изберете човек със сходни погледи към живота, ценности и хобита.

7. Изберете човек, който споделя вашите мнения за деца, пари, брак и семейство. Това ще ви спести много стрес и допълнителни скандали в една връзка.

8. Идеален партньор е този, който знае как да се смее на себе си. А също и този, който може да спре една кавга, за да не нарани половинката си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама