Това са нещата, които щастливите двойки НЕ правят


Това са нещата, които щастливите двойки НЕ правят
Снимка: iStock

Щастието в една връзка иска усилия и зависи от много условия. То върви ръка за ръка с добрите навици и затова е добре да си изградите такива, ако искате да имате щастливи отношения. Ето и какво не трябва да правите, за да сте в щастлива връзка.

Не се оплакват от отношенията си пред други хора и приятели

Щастливите двойки са наясно, че трябва да говорят директно един с друг за проблемите. Те не допускат други хора във връзката си или не се консултират с тях, когато имат проблеми. Времето с приятелките наистина е чудесно, но не го използвайте, за да се оплаквате от партньора си. Това само ще навреди, вместо да ви бъде от полза.

Не се сравняват с другите

Всяка двойка си има своите особености и трудности. Не се сравнявайте с другите, защото това само ще ви носи нещастие. Също така, ще ви накара да се съмнявате във взаимоотношенията си.

ЗНАЦИ, ЧЕ ВАШАТА ВРЪЗКА СЕ РАЗВИВА

Hе се правят на жертви

Партньорите са наясно със своята роля в отношенията си и не се правят на жертви, когато стане трудно. Не обвиняват другия, ако той не е виновен. За тях е важно да се разреши проблема и да разберат от какво се нуждае половинката им.

Не се взимат твърде насериозно

Забавлението не е чуждо на щастливите двойки – те ходят на дискотека, срещат се с приятели и правят купони. Дори нещата да не са винаги гладки, приемат всичко с усмивка на уста.

Не се критикуват

Ако не са щастливи, двойките си споделят какво ги тревожи или наранило. Критиката в сложна ситуация само ще направи нещата още по-непоносими и това няма да е от полза на никого.

 

Не се игнорират финансовите въпроси

Щастливите двойки са наясно, че финансовите сътресения могат да бъдат причина за конфликт. Поради този факт, те внимателно разпределят средствата си, така че да имат достатъчно за лични и общи нужди.

Не се опитват да четат мисли

Всички се чудим какво му се върти на другия партньор в главата, но е много по-добре да си споделяме тези неща, вместо да гадаем. Когато се опитваме да разберем без разговор, може да сгрешим и несъзнателно да нараним другата половинка.

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА ВРЪЗКА В ЖИВОТА ВИ

Те не споделят всичко

Щастливите двойки са напълно наясно, че понякога е по-добре да се премълчат някои неща. Не е нужно да се разбира за лекия ви флирт на женската вечер, която сте имали с приятелки. Същото се отнася и за мъжете. Всички знаем, че се случва, просто не е нужно да се казва. Не се вманиачават в ролите

Да, има известни схващания кое е мъжка и женска работа, но в крайна сметка всеки мъж може да сложи масата, а пък една жена да забие пирон в стената. Когато се прояви такава гъвкавост, съвместното съжителство е много по-лесно и приятно и за двамата партньори.

Не си мърморят

Щастливите двойки се окуражават едни други, вместо да се пресират. Намират начин да подкрепят заниманието на любимия, вместо само да се мрънка колко разхищава или не върши нищо полезно. Освен това, ако някой е безработен, не е нужно да му се натяква за това. Със сигурност и на него не му е приятно да седи по цял ден вкъщи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама