Колкото повече го преследваш, толкова повече губиш себе си


Колкото повече го преследваш, толкова повече губиш себе си
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме изпадали в ситуация, когато сме преследвали човек, който не ни обича достатъчно. Въпреки че няма нищо лошо в поемането на инициатива, когато става въпрос за връзките, не забравяйте, че има поне минимално количество достойнство, което трябва да запазите.

Има огромна разлика между това да се борите за някого и да го преследвате, между проявяването на интерес и унижението. Бъдете честни със себе си - от колко време посвещавате цялото си време на човек, който нито веднъж не го е оценил? Колко години сте загубили в очакване той да ви върне усилията? Да започне да се отнася правилно с вас и да ви даде мястото, което заслужавате в живота му? А колко още време планирате да загубите? До какъв момент сте готови да преследвате човека, който очевидно не иска да бъде „уловен“?

Няма значение дали говорим за човек, който отказва да се ангажира, човек, който просто не иска да ви даде шанс или човек, който не иска да промени начина си на живот. Така или иначе, лайтмотивът остава същият - не бива да преследвате мъж, който очевидно прави всичко възможно, за да ви избяга.

ИСКАМ ЗРЯЛА ЛЮБОВ

И това не е, защото сте жена или защото трябва да бъдете принцеса, която търпеливо чака своя принц да ѝ се притече на помощ. Не, вие сте просто човек, чиито чувства ще бъдат наранени в процеса. Повярвайте – колкото повече преследвате един мъж, толкова повече губите себе си. А в това няма смисъл, защото никога няма да получите резултатите, на които се надявате, колкото и да се опитвате.

Без дори да го осъзнавате, вие се опитвате все по-усилено да станете различна версия на себе си - жена, която той би харесал повече, жена, която би обичал повече. Колкото повече го преследвате, толкова повече го карате да ви приема за даденост. Показвате, че винаги ще бъдете до него, въпреки че той не прави нищо, за да ви задържи там.

Колкото повече го преследвате, толкова повече ще се задоволявате с по-малко. Възгледите ви за любовта ще бъдат цялостно променени и дори когато срещнете нов човек, ще си мислите, че този вид поведение е приемливо. И не на последно място - колкото повече го преследвате, толкова повече ще продължавате да разбивате сърцето си.

Така че, помислете добре и си отговорете дали този човек наистина си заслужава. Заслужава ли си да загубите гордостта си и да се обезцените?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама