Много жени съжаляват за първия си път?


Много жени съжаляват за първия си път?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Половината от жените във Великобритания съжаляват за първия път, когато са правили секс, докато при момчетата съжалението е обзело само един на всеки петима души.

Това са резултатите от най-задълбоченото проучване за това какво се случва в спалните на британците. Резултатите показват, че момичетата губят девствеността си при много различни обстоятелства, но това, което го обединява е, че повечето съжаляват, че са го направили.

Първият въпрос, на който учените потърсили отговор, е "На колко години бяхте?" Оказва се, че годините, на които британците се разделят с невинността си, са в двете крайности – или твърде млади, или твърде закъснели.

Все пак средностатистическият човек на Острова прави секс за първи път на 16 години. Статистиката при по-възрастните поколения показва, че хората стават сексуално активни все по-рано. Като цяло през 80-те години хората са губили девствеността си средно на 18 години, а жените чакали до 19 години. През 50-те години секс на 16 са правили едва всеки седми и всяка десета жена. Цифрата сега е всеки трети. Но колко от тези хора са изпитали съжаление след това?

Искрящо бели чаршафи и нежно докосване от сродната ви душа или неудобен и непохватен пиянски опит в задната стаичка по време на купон? Оказва се, че 42% от жените и само 20% от мъжете са съжалявали след първия си път. Причините за разкаянието също са различни. 22 на сто от анкетираните жени чувствали натиск от страна на партньора, за разлика от 7 на сто от момчетата, които се чувствали принудени от приятелката си. 16% съжаляват, защото са били пияни, а 20 на сто признават, че са го направили с напълно непознат.

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама