Мъже споделят защо са изневерили


Мъже споделят защо са изневерили
Снимка: iStock/Guliver

Иска ни се да мислим, че връзките са вечни, но истината е, че понякога не са. А краят им може да настъпи, защото някой от двамата партньори е изневерил.

Често смятаме, че причината е сексуална, но всъщност мъжете търсят близостта на друга жена и заради тези неща, които им липсват във връзката.

1. Той не се чувства оценен и желан

Когато той чувства, че не може да говори открито с половинката си, че неговите нужди и желания не са чувани е много вероятно да потърси това другаде.

"За мен ключът към страстна и дългогодишна връзка е комуникацията. Където всеки може да бъде чут и да сподели своите чувства, притеснения, желания без съдене. Отношения, които са отворени за споделянето на нови преживявания. Поддържайте искрата и разнообразието не само по задължение. Както жената, мъжът също иска да се чувства желан."

2. Той просто не е щастлив

"Много фактори могат да го накарат да изневери: пренебрегване, нещастие в други сфери от живота му, критическа възраст, партньор, който не се интересува от секса или има собствени проблеми... Мъжът може да реагира по-импулсивно и да е по-склонен да поеме риск в зависимост от фазата, в която се намира, а също така дали са замесени деца или не."

3. Той е изморен от рутината

"Всички мъже изневеряват, тъй като им е скучно заради рутината, в която са попаднали. Обичам хубавата вечеря, но понякога жадувам за фаст фууд."

4. Той чувства, че нещо липсва

"Основната причина за изневярата е, защото от дълго време не получава това, от което има нужда и желае."

5. Той не получава внимание от половинката си

"Всички искаме да бъдем обичани и ако не го получаваме, ще го намерим другаде."

6. Той живее в момента

"Не исках да изневеря. Всъщност, никога не съм кръшкал на никое момиче. Но изневерих на съпругата си, на майката на двете ми деца. И се чувствам ужасно виновен за това. Но го направих, тъй като ни липсваше "семейният" аспект, който ни свързваше един с друг. Отчуждихме се и не се чувствах задоволен. Обвинявам себе си за това, че първо не казах нещо и просто да се разделим, без да става толкова грозно, но не го направих. Живеех на момента и не мислех за последствията."

7. Той е имал възможност пред себе си

"Желанието и възможността могат да са опасен микс, който може да доведе до изневяра, особено в трудни моменти във връзката или брака. Пренебрегването не само на секса, но също така липсата на желание от страна на жената за други неща може да накара един мъж да потърси ласки на друго място. Ние вероятно се нуждаем повече от това физическо освобождаване и реагираме по-бързо на стимулиращи образи и ситуации."

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама