На мъжа, който ми разби сърцето и ме изостави: Благодаря ти!


На мъжа, който ми разби сърцето и ме изостави: Благодаря ти!
Снимка: iStock

Станах силна. Станах истинска. Благодарение на теб!

Ти си човекът, който взе и разби сърцето ми на милиони малки парчета. Просто така. С небрежно движение. Не забелязвайки. Без да поглеждаш назад. Сякаш без да разбираш нищо... Човекът, който унищожи надеждата ми, вярата ми и душата ми...

И все пак, след всичко това – БЛАГОДАРЯ!

Благодаря, че се опита да ме унищожиш! Всъщност благодарение на всичко, което ми причини, днес аз съм силна жена.

Разбирам, че написаното може да ти се стори странно, но наистина ти благодаря, че се държеше така зле с мен. В крайна сметка сега знам със сигурност, че заслужавам да се отнасят с мен напълно различно: с любов, уважение, грижа! Заслужавам мъж, който ще ме обича такава, каквато съм. Заслужавам човек, който ще приеме моите слабости и недостатъци.

Благодаря ти, защото именно твоето държание ми помогна да разбера, че заслужавам точно обратното! Преди това някак си не мислех много за себе си. Живеех, вярвайки, че доброто отношение към този, когото обичаш, е норма за всички хора. Оказа се, че това не е така. Не за всеки. По-скоро не и за теб.

Не обвинявам и не се обиждам. Искрено съм благодарна. В противен случай никога не бих разбрала коя съм и какво заслужавам.

Благодаря, че потъпках безграничното ми доверие. Благодаря, че ме предаде. Благодаря, че ме излъга. Защото сега знам, че изобщо не си ме предал, защото аз съм "такава". Сега знам със сигурност, че не е вярно, че не съм достатъчно добра за теб. Точно обратното!

ЛЮБОВТА Е НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПРИВЪРЗАНОСТ, НАВИК И СТРАХ ОТ САМОТАТА

Бях твърде великолепна за теб. Твърде честна и вярна жена. Твърде чиста и наивна. Ето защо не го оцени. Дори не го забеляза! Мина през мен все едно съм невидима стена.

И съм много благодарна, че не беше там, когато най-много се нуждаех от теб! Така ме научи да обичам себе си. Да се грижа сама за себе си. Това ме научи да мисля първо за моите нужди и желания, а след това за другите. В крайна сметка, кой може да помогне на слаб и унижен човек?

И най-важното - научи ме да различавам тези, от които наистина се нуждая и тези, от които трябва да се отърва.

Благодаря ти много, че ме накара да се чувствам слаба и недостойна. Утъпкана и унижена. Грозна и безполезна... Благодарение на всичко това сега осъзнавам стойността си повече от всякога. Сега знам, че съм силна и уверена. Красива и привлекателна. Сега вярвам в себе си. Знам, че мога да постигна всичко, което искам. Мога да бъда щастлива и нямам нужда от теб!

Благодаря!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама