Всичко, което исках, бе да се бориш за мен


Всичко, което исках, бе да се бориш за мен
Снимка: iStock/Guliver

Единственото, което някога съм искала от теб, беше да се бориш за мен. Да ми кажеш истината, когато си усещал, че нещо не е наред. Да бъдеш честен с чувствата си, с мен и с нас.

Исках нещата да се получат. Обичах кои сме тогава. Харесваше ми как се вписваме един в друг като пясък във формичка. Понякога ми се ще да се върнем към това какви бяхме преди. Да се върнем в началото и да се хванем за ръце под горещия юлски дъжд. Да се върнем към срамежливите усмивки и срамежливите странични погледи.

Искам да се върнем към уютните нощи, в които всичко, което правехме, беше да се вслушваме в дишането на другия и това беше достатъчно. Снежните дни, късните летни залези и мъгливите прозорци. Да се върнем към това кои сме били в началото.

ЛЮБОВТА НЕ ТРЯБВА ДА Е ВЕЧНА, ЗА ДА ТЕ ПРОМЕНИ 

И тогава искам да се върна към времето, когато нещата станаха трудни, странни и неудобни. Искам да се върна към времето, когато никой от нас нямаше отговори. Когато нямахме думи, които да опишат как се чувстваме. Когато имаше повече паузи, отколкото разговори. Когато всичко се объркваше и дори не знаехме защо.

Понякога си мисля - не бях ли достатъчна? Бях ли твърде скучна в леглото, мързелива или глупава? Какво не беше наред с мен? Но тогава си напомням как всичко се разви, как всичко се взриви. Не, не бях аз. Няма да стана жертва на онези мисли, които избухват в главата ми. Не бях аз.

Ти беше този, който не се бори нито за мен, нито за нас. Ти беше този, който не ми каза какво иска. Ти беше този, който не ми даде шанс. И тогава всичко свърши. Ти просто се отказа, когато имах най-голяма нужда от теб. Ти се отказа, когато те обичах най-много. Никога няма да разбера защо. Всичко, което исках, беше да опиташ. Да работиш. Да се бориш. А ти дори не направи това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама