Не е важно връзката ви да е перфектна, а да бъдете с човека, който ви прави по-добри


Не е важно връзката ви да е перфектна, а да бъдете с човека, който ви прави по-добри
Снимка: iStock/Guliver

Животът е сложно нещо. Взаимоотношенията също. Само любовта не е всичко, от което се нуждаете. Тя трябва да включва взаимно уважение, компромиси, саможертва, разбиране, желание на партньорите да работят върху отношенията и да подкрепят любимия човек в трудни моменти.

Трябва да сте готови да сте близо до любимия човек не само в добрите дни, но и в най-мрачния час. Да насърчавате партньора си да стане по-добра версия на себе си, както и да го обичате и да го приемате такъв, какъвто е днес.

Когато поглеждам назад към моите родители, баби и дядовци и други двойки, които живеят заедно от десетилетия, се учудвам колко много се различават един от друг. Но никой от тях няма да ви каже, че са женени повече от 30 години, само защото звездите се развиват успешно.

Никой няма да каже, че в отношенията не е имало кавга, разногласия или конфликт. Никой няма да каже, че ще бъдете заедно завинаги, защото ще е по-лесно. И никой няма да ви каже, че те са посветили живота си един на друг, защото всеки ден е бил толкова прекрасен и изпълнен със слънчева светлина. Няма да ви каже, защото никой не е имал перфектна връзка.

Но това е същността на любовта. Когато обичаш някого истински, комфортът няма значение. Важното е да се подкрепяте взаимно.

Също е важно да останем заедно, когато се случи нещо лошо и когато животът се усложнява. Именно в такива моменти държите любимия човек по-здраво и не го отблъсквате. Защото го обичате и това е всичко.

Истината е, че нито вашият партньор, нито отношенията ви са идеални, но това е човекът, с когото искате да бъдете.

Истинската любов не е някаква произволна дума от речника. И това не е признак на временна моногамия. Това е обещание, клетва и начин на живот, въплъщаващи уважение и почтеност. Взаимоотношенията не са нито правило, нито рецепта, те са действие.

Съжалявам, но никога няма да намерите идеалния човек! Важното е да намерите този, който ви прави по-добри!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама