5 начина да спасите връзката си


5 начина да спасите връзката си
Снимка: iStock

Противно на общоприетото схващане, липсата на комуникация в една връзка в никакъв случай не е причина за семейни конфликти. Това е само симптом на много по-сериозен проблем.

Хората могат да живеят заедно години наред, опитвайки се да се научат как да общуват помежду си. Опитите за установяване на ефективна комуникация обаче са по-скоро разсейване, което не позволява на човек да види основната причина за разпадането на умиращите отношения.

Причината за всеки конфликт винаги е липсата на комуникация между партньорите, а не техните проблеми с общуването. Не можете да опитате да установите комуникация и по този начин да възстановите прекъсната връзка с любимия човек.

Не можете да възстановите доверието и да възстановите страстта само с разговори. Трябва да промените самото отношение, а не думите, които използвате.

По-долу ще намерите няколко успешни стратегии, които ще ви помогнат да възстановите контакта с любимия човек.

Честност със себе си

Как вашите действия вредят на отношенията? Спрете да правите всичко, което не помага да установите връзка с партньора. Честността към себе си играе ключова роля тук. Всички понякога е трябвало да правим неща, които пречат на поддържането на любовта и страстта.

ТОВА СА НЕЩАТА, КОИТО ПРАВЯТ ВСЕКИ МЪЖ ЩАСТЛИВ

Идея за идеална връзка

Как искате да видите връзката си? Какви чувства искате да изпитате с партньора си?

Много е важно да разберете какво точно искате, защото това ще поддържа фокуса ви върху визията за идеални отношения и ще попречи на внезапните стресови фактори да ви повлияят. За какво съвместно бъдеще мечтаете? Разговаряйте на тази тема!

Химията на отношенията

Правилният баланс на мъжките и женските принципи създава привличане в ранните етапи на една връзка. Просто продължавайте да бъдете този, който вашата сродна душа обича. Не се променяйте!

Внимание и разбиране

Някои неща са много лесни за изпълнение, а други- не толкова. Покажете на партньора си неговото значение за вас. Обърнете му желаното внимание. Убедете го в любовта си и не използвайте скрити намеци за вашето нещастие във връзката и желанието да я напуснете. Всеки иска и има нужда от разбиране.

Не притискайте партньора

Когато партньорите започват да оказват натиск един върху друг, това само подхранва конфликта. Може би сте казали нещо и не харесвате "интонацията" на отговора. Веднага заемате защитна позиция и казвате нещо неприятно. Преди да погледнете назад, вие се озовавате в центъра на истинска кавга.

Ако си спомните как виждате идеалната си връзка и се опитвате да работите за нея, тогава при всяко взаимодействие с партньора ви ще намерите повече радост, щастие и светлина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама