Не ходете на семеен терапевт, правете тези 3 упражнения с половинката си у дома


Не ходете на семеен терапевт, правете тези 3 упражнения с половинката си у дома
Снимка: Istock

Терапията за двойки не е само за дисфункционалната двойка.

Може не си крещите, мразите или обиждате, но това не означава, че някои здравословни упражнения, няма да са ви от полза в дългосрочен план. Всъщност ще се изненадате колко лесно можете да направите тази брачна терапия, без изобщо да напускате дома си.

Вижте още: 10 неща, които мъжете и жените правят различно

Днес ви представяме 3 невероятни терапевтични упражнения за двойки, които можете да опитате у дома:

1. Проветрете "мръсното си пране"

Колко време бихте изкарали без да изперете мръсните си дрехи? Една седмица? Две седмици? След известно време тези дрехи започваха да миришат. Вашата връзка не е по-различна.

Всеки ден връзката ви става мръсна - незначителни раздразнения, неизказани негодувания и малки източници на горчивина се прокрадват във вашите взаимоотношения. Тези дребни неприятности се превръщат в големи проблеми и двойките дори могат да спрат да си говорят.

Какво да направите?

Веднъж седмично попитайте партньора си: „Какво направих, за да се почувстваш неоценен, неуважаван или необичан?“ Първият отговор, който ще получите, вероятно ще бъде поглед на удивление или уверение, че всичко е „наред“. Не му вярвайте. Продължавай да питаш. В крайна сметка ще получите честен отговор.

Когато най-накрая го направите, слушайте. Наистина, наистина слушайте. И когато искате да го поправите или да се защитите, вместо това го попитайте: „Значи, когато не вдигнах млякото, ти се почувства, че не те обичам? Разкажи ми повече за това.“

Разберете как се чувства половинката ви. Скоро ще сте отворили вратата за постоянна комуникация, без ключалка в полезрението. Това ще увеличи интимността между вас двамата и ще ви позволи да се изправите лице в лице с конфликтите.

2. Имайте "час на честността"

Често четем съвети, че трябва да поставяме интересите на партньора си пред своите. Това е ужасна идея! Когато поставите нуждите на партньора си на първо място, естествено очаквате и той да направи същото. Но често единият партньор жертва повече от другия и започва да се възмущава от половинката си, която не спазва своята част от сделката.

За да предотвратите това, организирайте час за честност. Това е времето, когато можете да си кажете един на друг какво наистина чувствате за нещата с пълен имунитет. Например, ако не харесвате футбола, но вашият приятел/съпруг очаква да го гледате с него всяка неделя, кажете му, че предпочитате да правите нещо друго.

Вижте още: Защо жените полудяват по мрачни мъже

Това упражнение в крайна сметка ще ви позволи да споделяте истината за всичко и да уважавате мненията на другия, без да приемате нещата твърде лично.

3. Направете „забавен списък“

Кои са 10 забавни неща, които искате да направите заедно? Направете списък и не забравяйте да отметнете по един елемент от списъка на месец.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама