Не откриваме истинската любов, защото споделяме чувствата си със статуси и живеем за лайкове


Не откриваме истинската любов, защото споделяме чувствата си със статуси и живеем за лайкове
Снимка: iStock

Обичаме се с повишено внимание. Мислим, размишляваме, съмняваме се. В резултат на това плуваме в "локви". А любовта е скок в дълбокия океан. Това е най-високата нота в една октава. Любовта трябва да се дава от все сърце и едва тогава тя ще започне да расте и се задълбочава.

Нашето разбиране за любовта се промени до неузнаваемост. Всичко е толкова странно, че е ясно само едно: ние не разбираме нищо за любовта! Забравихме какво значи да обичаме истински. Заменяме понятия, изкривяваме всичко и превръщаме това светло и красиво усещане в голяма лъжа.

Преструваме се на истински. Общуваме само с помощта на емотикони и анимирани снимки в социалните мрежи. Заменихме реалния свят и реалните отношения с чатове и статуси във Facebook. И това ни отблъсква взаимно. Носим маска на уверени и щастливи хора, въпреки че сме уязвими и нещастни. Но ние се убеждаваме, че сме щастливи, че всеки живее така, както иска. Колко дълго можем да продъжим този живот?

В същото време се оплакваме, че вече е много трудно да се обичаме.

Така ли е, или не?

В крайна сметка, ако се замислите, любовта не се е променила. Тя си остава същата като преди 100 или 200 години. Променили сме се ние. Променили сме се до неузнаваемост...

Станахме нетърпеливи и искаме всичко наведнъж - като във филм, където тревата е по-зелена и чувствата са по-красиви. Ние вървим с този "любовен пейзаж" в главата си и бягаме след илюзии. И правим това, вместо да се научим как да изграждаме здравословни любовни отношения на практика.

Сега е модерно да се подобряваме. Всички "работим върху себе си". Но когато става въпрос за любов и запознанства, ние сме напълно загубени: крием се зад телефоните си, мамим се и бягаме от задължения.

И така, за какво е нашата "любов"? За показ и лайкове? Освен това поставяме снимки в Instagram и събираме куп харесвания: "О, колко страхотно изглеждате заедно!".

ПОНЯКОГА ДАВАМЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА ГРЕШНИЯ ЧОВЕК

Но връзката отново се разпада с гръм и трясък. И всичко се повтаря отново...

Работата е там, че е невъзможно да постигнеш истински промени, докато не се научиш да обичаш някого в реалния живот, а не със сърчица и лайкове. Да го обичаш със сърцето си.

И ние, за съжаление, не правим това. Предпочитаме да обичаме от разстояние. Обичаме измисления образ. Снимка в социалната мрежа. Снимка в главата ни. Ние разработваме и измисляме някои немислими стратегии и тактики, за които четем в мотивационната литература. Искаме всичко да е красиво и като във филм. Вместо смело да се сблъскаме с трудностите и проблемите "лице в лице".

Не е изненадващо, че нищо не ни се получава. В крайна сметка любовта е само образ. Нашата измислена идея за нея.

Любовта не е обещания и красиви снимки. Любовта е избор. Любовта е компромиси и битки. И ако се страхувате да обичате, тогава рано или късно ще се случи най-лошото. Ще загубите любовта си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама