Не се заблуждавайте, любовта не е секс, ресторанти и рози


Не се заблуждавайте, любовта не е секс, ресторанти и рози
Снимка: iStock/Guliver

Да обичаш някого значи, че и двамата мълчаливо сте се съгласили да бъдете един с друг по време на върховете и спадовете. Значи да бъдеш по-силна от обикновено, когато партньорът се чувства крехък или уязвим и да правиш всичко необходимо, за да го издърпаш от дупката.

Да обичаш някого значи да виждаш всичките му недостатъци, странности и разочароващи навици и да се научиш да ги обичаш точно толкова, колкото всички атрактивни неща. Когато пуснеш нуждата от перфектен партньор, можеш да прегърнеш целия човек.

ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАХ, БЕ ДА СЕ БОРИШ ЗА МЕН

Да обичаш някого е много повече от това да отидете заедно на хубав ресторант. Това е да прекараш три часа над печката, за да му приготвиш любимото ястие. Да търсиш пресни подправки, да режеш зеленчуци на перфектни кубчета и да разбъркваш до безкрай, докато не създадеш взрив от любов в бълбукащата тенджера на печката. И то, не защото непременно се наслаждаваш на готвенето или искаш да го впечатлиш, а защото искаш да доставиш радост.

Да обичаш някого е да оставиш това, което се е случило в миналото, и да живееш пълноценно в настоящето. Да простите един на друг за това, което сте казали или не сте казали, за старите рани и безсмислените грешки.

Да обичаш някого означава да растете - като личности и като двойка. Тласкате се да бъдете по-добри хора от вчера и се предизвиквате един друг да достигнете по-високо, отколкото някога сте мечтали.

Да обичаш някого е много повече от страстна вечер. Това е да се грижиш за него цяла нощ, когато е болен. Да носиш чаша с вода в леглото, да му мериш температурата и да тичаш до денонощната аптека. Да му държиш ръката, дори когато сърцето ти тихо трепери.

Да обичаш някого означава да си константа в най-трудните дни. Когато шансовете са срещу вас. Когато нито един от вас не е в най-добрия си момент. Ето как наистина изглежда да обичаш някого.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама