Нещата, които щастливите двойки правят преди лягане


Нещата, които щастливите двойки правят преди лягане
Снимка: iStock/Guliver

Какво правите с половинката преди лягане? Миете зъбите, взимате бърз душ и се сгушвате под завивките, където гледате любимите си сериали докато и двамата заспите? Звучи страхотно. Но в забързаното ни ежедневие, често периодът преди лягане се оказва единственият, в който можем да се свържем с партньора си на спокойствие.Това свързване е от съществено значение за здравето на една връзка - всички имаме нужда от време, за да се чувстваме като двойка, а не само родители, служители или съквартиранти. Ето защо е важно да извлечете максимума от този период. И така, когато дойде време за лягане, какво правят най-щастливите двойки?

1. Те отделят време един за друг

Вместо просто да се заровят в леглото и да включат телевизора, най-щастливите двойки отделят 10 минути, преди двамата да си легнат, за да направят това, което специалистите наричат: "Изграждане на съюза." Всеки партньор се превръща в слушател или споделящ за определено време, а след това ролите се обръщат. Получава се последователен разговор, който гарантира, че и двамата партньори са на една и съща страница и помага да се предотвратят неприятности или дисбаланси в отношенията.

2. Физическият контакт е важен за тях

Да, може да е секс. Но не бива винаги да е секс. Под завивките може да има повече от една форма на интимност. Но двойките трябва да се свържат физически, просто като лежат рамо до рамо или се гушкат. Да говорите за деня си е прекрасно, но не и за подробностите, а за чувствата си. Не е време за решаване на проблеми, а по-скоро да споделим как нещата, които са се случили през деня, са ни повлияли.

3. Те си лягат по едно и също време

Много двойки в крайна сметка имат различно време за лягане, като единият или другият остават до по-късно, за да гледат телевизия, да завършат работа или да се заемат с няколко последни задачи за деня. Въпреки това, спазването на отделни периоди на лягане води до по-голямо прекъсване и усещането, че всеки човек живее отделен живот. За някои не може да се избегне отделно време за лягане, но щастливите двойки не забравят да си лягат заедно, доколкото е възможно. Връзките не мога да се изграждат, ако двойката е с различни графици.

4. Те разпределят задълженията си преди лягане

Щастливите двойки знаят, че ако искат да имат здрава връзка, тя трябва да се гради на баланс. Ето защо, когато имат задължения преди лягане, те ги разпределят помежду си, за да могат да свършат всичко заедно и да си легнат по едно и също време. Тези задължения включват типичните домашни задачи като миене на чинии, простиране и подреждане. Да, може да ви се струват досадни, но ако само единия ги прави, в повечето случаи жената, това ще доведе до дисбаланс и проблеми в отношенията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама