Неудобните неща, за които трябва да говорите с приятелки


Неудобните неща, за които трябва да говорите с приятелки
Снимка: iStock/Guliver

Неструктурираното приятелство може да доведе до потенциален хаос и драма. Това е факт от живота, заради който надрастваме приятели и съвсем не е нужно да се поддаваме на пасивната агресия, която може да се появи понякога. Напротив - бъдете човека, който признава времето и растежа, който благодари, ако трябва и се извинява, ако е направил грешка.

1. Конкуренцията, защото е безумно да се игнорира повече

Сега е времето. Всеки от приятелите ви има различна връзка с парите, кариерата и семейството. Нормално е понякога да има конкуренция, но в здравословни граници и без завист. Слушайте и се учете един от друг. Задавайте въпроси и отговаряйте на тях с чисто сърце. Не е достатъчно да бъдете активни в социалните медии, трябва да сте ангажирани с реални човешки същества в реалния живот.

2. Пари

Прекарвате повече време, игнорирайки социално-икономическата действителност, отколкото признавайки я. Обърнете тази динамика. Истината е, че почти всички сме имали парични проблеми - от семейни през студентски заеми до безработица, парите не са невидими, колкото и да ни се иска това да е истина. Знайте границите и възможностите на приятелите си, като и те трябва да научат вашите.

ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТРИКОВЕ, С КОИТО ДА СПЕЧЕЛИТЕ ВСЕКИ МЪЖ

3. Самотата

Възможно е да бъдете самотни в семейство, приятелство или общност. Самотата не се появява от липсата на познати и стимули, а от липсата на чувство за принадлежност. Отвън може да изглежда, че сте страшно заети и процъфтявате, а всъщност да сте самотни. Кажете го. Кажете го на глас на поне един приятел, когото обичате и на когото имате доверие.

4. Очакванията

Приятелството понякога се чувства като магия - расте и води свой собствен живот. За разлика от запознанствата и романтичните връзки, приятелството може да се почувства прекрасно, освежаващо и уютно. Няма нужда да дефинирате „какво сте“. Но в даден момент тази липса на структура и отсъствие на обвързване създава неудобство за обсъждане на очакванията. Знайте, че ви е позволено да ги имате. Приятелствата са значими взаимоотношения, в които изливаме времето, енергията и себе си.

5. Сексът

Добре, всички приятелки говорят за секс. Вероятно много. Но сме склонни да останем в светлината и забавленията. Връзките, браковете и разводите са изпълнени със сексуални проблеми. И именно това ниво на секс разговори често ни липсва и трябва да се нормализира, заедно с всички грозни подробности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама