7 неща, които НИКОГА да не казвате на жена без деца


7 неща, които НИКОГА да не казвате на жена без деца
Снимка: iStock/Guliver

„Жена без деца” става все по-широко прието понятие в обществото. Но все още има доста случаи, когато не всеки е готов да го приеме или дори да го разбере. Много хора натякват мнението си за този избор (или възможност) и си мислят, че последствията от тяхното мнение са безобидни. Но в действителност тази преценка, казана гласно, може да се разглежда като грубо поведение и липса на тактичност. Ето какво не бива да казвате на жени без деца никога.

1. „Никога няма да разбереш какво означава истинската любов, ако нямаш собствени деца.“

Любовта е сложно чувство, което развиваме във времето. Някой може дълбоко да обича своите партньори, приятели и други членове на семейството. Други пък са истински отдадени на своите домашни любимци. Казването, че любовта между майка и дете е единствената истинска любов е доста повърхностно и нереално. В крайна сметка има много примери за взаимоотношения между родители и деца, които определено не биха били добри примери за подражание.

2. "Ти си егоистка."

Това означава, че тези, които имат деца, са напълно безкористни и жертвоготовни, докато всички останали са напълно егоцентрични. За съжаление, в действителност все още виждаме много егоистични родители, които не успяват да осигурят финансова и емоционална подкрепа за децата си.

3. "Детето ще промени живота ти към по-добро."

Промяната със сигурност ще дойде, но е трудно да се каже дали ще бъде добра, или лоша. Не всички са в състояние да се справят с по-малко сън, напълно променена рутина, липсата на време за себе си и шумна среда. Когато решат да нямат дете, някои жени вземат това предвид и осъзнават, че няма да бъдат щастливи, ако направят този житейски избор.

КАК СЕ ПРОМЕНЯ ВРЪЗКАТА С МАЙКАТА ВЪВ ВРЕМЕТО

4. „Мразиш ли децата?“

През повечето време изборът да нямаш деца няма нищо общо с това да не ги харесваш. Тези жени все пак са лели, кръстници и приятелки и се радват да бъдат около малките, давайки им внимание и любов.

5. "Не си постигнала нищо, ако нямаш деца."

Обществото често представя бездетните жени като „дефектни” индивиди, а стереотипите продължават да натякват, че всяка дама трябва да има съпруг, бебе и семейство. Въпреки това, женствеността не трябва да се определя от това дали някой е решил да се сдобие с това, или не. Чувството за пълноценност е различно за всеки.

6. „Кой ще ми роди внуци?“

Някои по-възрастни родители продължават отчаяно да задават този въпрос, но питането съвсем не е толкова невинно. Да имаш дете е голяма отговорност, която изисква много промени в живота на жената, така че натякването за внуци си е чист егоизъм.

7. "Ще съжаляваш, когато остарееш."

Погрешно схващане е, че жените, които са решили да нямат деца, ще се почувстват самотни и неудовлетворени от живота си на по-късен етап. Но бездетните дами имат много неща, които им носят щастие в дългосрочен план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама