Никога не правете тези неща, ако мъжът се отдръпва от вас


Никога не правете тези неща, ако мъжът се отдръпва от вас
Снимка: iStock

Когато един мъж започне да се отдръпва, много жени се паникьосват и правят каквото могат, за да възстановят връзката си. Намеренията им са добри, но в повечето случаи неволно влошават ситуацията и го отблъскват още повече.

Да, със сигурност е объркващо, защото всичко е вървяло добре, а сега не знаете какво да правите - чувствате се безсилни и уплашени и нямате представа кой е правилният ход.

Има две основни причини един мъж да се отдръпне:

- нуждае се от пространство, защото има проблеми (в работата, финансови, емоционални, семейни и т.н.) Това е обичайна мъжка реакция на стрес.

- губи интерес към вас (това е кошмарният сценарий, от който се страхуват жените).

Нормално е хората да се движат между желанието да бъдат заедно и желанието да прекарват времето си сами. Това всъщност създава здрава връзка. А ето какво да не правите, когато мъжът се отдръпне.

1. Не се опитвайте да го спечелите

Това е безполезно по няколко причини. Първо, това поведение нарушава свободата му и го кара да се чувства задушен, а вие изглеждате отчаяни. А ако той се отдръпва, защото има нещо общо с вас, тогава отново няма какво да направите. Просто го оставете. Когато се опитвате да го спечелите, вие намалявате собствената си стойност, казвайки „Не съм достойна за теб, но се надявам, че все пак ще ме избереш!“

2. Не се вманиачавайте

Спрете да влагате умствена енергия, за да разберете какво мисли, как се чувства, дали губи интерес към вас и т.н. Прекарайте това време в правене на нещо друго – каквото и да е то.

3. Не го задушавайте

Най-голямата грешка е да се вкопчите в него още по-здраво и да го обсипете с любов и привързаност. Това е обратното на това, от което се нуждае. Хората, които са емоционално зрели, са в състояние да дадат на партньора си това, от което се нуждаят, дори да противоречи на това, което искат.

4. Не се ядосвайте

Когато човек се отдръпне, ще изпитате много емоции, една от най-отровните от които е гневът. Гневът унищожава всичко, до което се докосне. Никой не ви дължи 100% от времето и вниманието си. И не е негова вина, ако се разстроите, защото той има нужда да е сам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама