Писмо до човека, който не ми даде обичта, която заслужавам


Писмо до човека, който не ми даде обичта, която заслужавам
Снимка: iStock

Няма да се влюбя в теб наведнъж. Не, аз ще се влюбя в теб постепенно, като се влюбя дори в малките неща. В начина, по който се смееш понякога и ме гледаш така, сякаш не можеш да повярваш какво става. Или в начина, по който се прозяваш нежно, след като отвориш очи и ме дърпаш близо до теб, сякаш не можеш да ме държиш достатъчно близо. Или просто в начина, по който ме гледаш, когато се смеем, а да се смея с теб е любимото ми нещо. Това е като да гледаш директно в сърцевината си и да видиш колко уязвим можеш да бъдеш: смей се с мен, надявайки се, че няма да ти разбия сърцето. Но това, което не знаеш, е, че никога не мога да ти разбия сърцето, защото това е най-красивото нещо в теб.

Това, което толкова много исках да видиш, е, че аз съм момичето, което ще бъде до теб, когато имаш нужда да ти напомни колко си невероятен, защото животът те е убедил в друго. Момичето, което ще се грижи за теб, ще благодари за всяко прекарано време с теб, просто защото това е шанс да бъдем заедно - ти и аз. Аз съм момичето, което ще ти направи домашна пилешка супа, когато не се чувстваш добре. Аз съм момичето, което ще ти повярва, когато кажеш, че искаш да "го караш по-бавно", за да ни дадеш шанса да имаме нещо истинско. Но аз съм и момичето, което ще се изправи срещу себе си заради теб.

Но предполагам, че отговорът не е достатъчен. Не съм достатъчно силна, за да остана и да се чудя къде отива това, защото отговорът е очевиден - никъде. Приключих с чакането на отговор, убеждавайки се, че не си мислиш за мен. Защото аз бях момичето, но ти така и не го разбра!

ПОДАРЕТЕ ЛЮБОВТА СИ НА ТОЗИ, КОЙТО ЩЕ ВИ ИЗБИРА ВСЕКИ ДЕН

Заслужавам да съм щастлива. Ти също. Чакането на нещо, което никога не се случва, само ни убива, спира бъдещето и това, което ни чака зад ъгъла. Защо, както много други, ти забрави какво е любовта? Тя е да се събуждаш всеки ден и да избираш отново човека до себе си. Да му показваш, че той е важен, че е единствен. Любовта не е пасивна, това е действие – ежедневен избор. Вечен избор! Но ти не го разбра...

Отказах се от отчаяното си търсене на любов от теб и загубих поглед върху това коя съм и какво ме прави щастлива. Затова, вместо да седя и да чакам да звъннеш, избирам себе си. Избирам да бъда щастлива и съм сигурна, че някой ден ще получа любовта, която заслужавам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама