6 любовни писма на известни личности, които ще ви разтопят


6 любовни писма на известни личности, които ще ви разтопят
Снимка: iStock/Guliver

Художници, писатели или музиканти - всеки, включен в тази романтична селекция, е имал да каже нещо красиво на любимия си човек. В тези любовни писма може да усетите силата на истинската любов, да се потопите в един красив свят и да помечтаете един ден да ви сполетят същите чувства. Дори стотици години по-късно, тези обяснения в любов ни карат да се разтапяме!

1. Гюстав Флобер до Луиз Коле, 1846

"Ще те покрия с любов, с ласки и екстаз на следващата ни среща. Искам да ти подаря насладата от всички радости на плътта, така че да се загубиш. Искам да те изумя и да признаеш пред себе си, че това между нас е по-смело и голямо и от мечтите ти... Когато остарееш, искам да си спомниш за тези няколко часа, искам дори костите ти да треперят от радост, когато се сетиш за момента. "

2. Оскар Уайлд до лорд Алфред Дъглас, 1893

"Мило мое момче,

Вашият сонет е прекрасен и е чудо, че тези ваши устни с червено-розов цвят трябва да бъдат споделени с лудостта на музиката и песента, вместо с лудостта на целуването. Тънката ви позлатена душа се движи между страст и поезия. Защо сте сам в Лондон и кога отивате в Солсбъри? Идете там, за да охладите ръцете си в полумрака на готиката и се връщайте тук, когато пожелаете.

Винаги, с нестихваща любов, Оскар "

ИСКАМ ЗРЯЛА ЛЮБОВ

3. Франц Кафка до Милен Йесенск, 1921

"Не, Милен, моля те за пореден път да измислиш друга възможност за моето писане до теб. Не трябва да ходиш напразно в пощата, дори твоят малък пощальон (кой е той?) не трябва да го прави. Ако не можеш да намериш друга възможност, тогава човек трябва да се примири с настоящата, но поне след като положи малко усилия.

Снощи те сънувах. Това, което се случи в детайли, едва ли мога да преразкажа с точност, но продължавахме да се сливаме в едно. Бях теб, ти беше мен. Горяхме и се потушавахме. Но нищо не помогна и само потвърди стария ми страх, че такива неща не могат да потушат пожар. Но ти беше различен от преди, спектрален, сякаш нарисуван с тебешир срещу тъмнината...”

4. Вирджиния Улф до Вита Саквил-Уест, 1927

„Виж, Вита,

Остави я и ела при мен. Ще отидем в Хамптън Корт и ще вечеряме заедно на реката, ще се разхождаме в градината на лунна светлина и ще се прибираме късно, за да пием бутилка вино. Ще се напиваме, а аз ще ти разкажа всички неща, които имам в главата си - милиони, безброй. Помисли за това и ела.”

5. Ърнест Хемингуей до Мери Уелш, 16 април 1945 г

"Кисела краставичке,

Сега излизам на лодката с Паксте, Дон Андрес и Грегорио и ще съм навън цял ден, а след това се надявам да имам писмо. Ако няма, ще бъда тъжен. Но ще издържа до следващата сутрин.

Моля те, напиши ми писмо, краставичке. Ако беше работа, която трябваше да свършиш, щеше да я направиш. По дяволите, трудно е без теб и ми липсваш до смърт. Ако нещо се случи с теб, ще умра по начина, по който животните умират в зоопарка, когато техният другар си отива. Много те обичам, скъпа Мери и знам, че съм нетърпелив. Просто съм отчаян. „

6. Фрида Кало до Диего Ривера, 1940

"Диего, любов моя,

Не забравяй, че щом завършиш стенописа, ще бъдем заедно веднъж завинаги, без аргументи или каквото и да било, само за да се обичаме. Дръж се и прави всичко, което Еми Лу ти казва. Обожавам те повече от всякога.”

Твоето момиче, Фрида

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама