По-добре се омъжи късно, отколкото рано за грешния човек


По-добре се омъжи късно, отколкото рано за грешния човек
Снимка: iStock/Guliver

Когато жените достигнат възрастта между късните двадесет и средата на тридесетте си години, сякаш единственият въпрос, който ги преследва без грам свян, е „Защо още си неомъжена?“ Или дори по-лошо - “По-добре побързай, за да имаш време да родиш”. Сякаш всички тези години образование, упорита работа и личностно развитие не струват нищо, ако нямаш съпруг…

Но знаете ли какво? И мъжете, и жените са уморени от стигмата, че ако не сте женени до определена възраст, то този кораб е отплавал, за вашия влак вече няма пътници и т.н.

Никой обаче не предполага, че може би нашият избор е да останем необвързани или пък, че бихме искали да отделим време, за да изберем внимателно човека, с когото ще прекараме живота си. Защо винаги се приема, че нещо не е наред? Защо не можем да нормализираме решението всеки да се жени, когато му се струва правилно?

ТОЙ Е НАВИКЪТ, ОТ КОЙТО СЪРЦЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ

Със сигурност познавате доста хора, които съжаляват, че са се оженили млади. И това е съвсем нормално, защото те са пораснали, еволюирали и са се “разлюбили”. Други пък признават, че не са били психически или емоционално готови за отговорността, която идва с едно дете, появило се в началото на 20-те им години, да речем. Трети са затънали в нещастни бракове, защото не искат да преминат през хаоса на развода и биха предпочели да бъдат етикетирани като „женени“, отколкото „разведени“, дори това да им коства собственото спокойствие и щастие. Защо не поговорим за тези хора? Защо не ги съдим и не им оказваме същия вид натиск?

Наистина е адски смущаващо, че да имаш халка на пръста те издига в обществото, дори ако си нещастен или не си добър родител. Разберете, че бракът е огромен ангажимент. Децата са отговорност за цял живот. Намирането на точния човек отнема много време, опити, грешки, но и си трябва малко късмет. Така че е напълно нормално хората да вземат това решение по-късно в живота, когато са зрели и са по-сигурни в това, което искат.

Да се ​​ожените късно е по-добре, отколкото да се ожените за грешния човек по-рано. Да не искате да имате деца е по-добре от това да имате деца и да ги пренебрегвате. Това са ангажименти, с които не искате да бързате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама