9 причини защо жените вече не искат да се омъжват


9 причини защо жените вече не искат да се омъжват
Снимка: iStock/Guliver

Все още има хора, които живеят с убеждението, че мястото на жената е у дома и тя трябва да посвети живота на семейството си. Но в съвременния свят жените са много по-амбициозни и бракът за тях често остава на заден план, тъй като приоритетите им вече са други. Психолози разкриха причините, поради които бракът не е толкова важен за съвременната жена.

1. Финансов аспект

Сватбата е скъпо удоволствие. Съвременните жени са на мнение, че могат да използват средствата, необходими за едно сватбено тържество, за много по-рационални цели.

2. Амбиции за успех в кариерата

Бракът изисква много жертви и компромиси от страна на жената. В даден момент тя ще се окаже принудена да преосмисли приоритетите си в живота и да вземе тежки решения. Много често жените се отказват от кариерата си в името на връзките си. Но ситуацията се усложнява при появата на деца.

3. Проблеми, които идват с брака

Ревност, упреци, раздори - съвременната жена желае да избегне всичко това. Спокойствието е лукс, който не всеки може да си позволи.

4. Бракът отнема много време

Като цяло връзките отнемат много време. След като някой сключи брак, той вече не разполага с време за себе си и винаги ще трябва да прави компромиси.

5. Бракът ще измести приятелствата и другите социални връзки

Някои жени не искат да останат с един човек до края на живота си, след като имат толкова много възможности пред себе си. Приятелите играят огромна роля в поддържането на социалния статус на жената. Ако тя извлече максимума от социалния си живот с приятели, тогава дали наистина се нуждае от съпруг?

ЗАЩО ПРИЯТЕЛСТВАТА СА ПО-ЦЕННИ ОТ ЛЮБОВТА

6. Концепцията за брак е остаряла

Голяма част от хората живеят с убеждението, че бракът е единственият начин за укрепване на връзката с друг човек. Въпреки това съвременната жена, която е свободомислеща, вярва, че бракът е просто социална потребност и тя може да се справи без него.

7. Перфектният мъж все още не се е появявал в нейния живот

Друг фактор за нежеланието на жената да се омъжи е, че правилният човек все още не се е появил в нейния живот.

17 МЪЖКИ ПРАВИЛА, КОЯТО ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ

8. Нежелание да поеме отговорност за решаване на проблемите на друг човек

В брака вие "наследявате" проблемите на партньора си. Съвременната жена има твърде много собствени проблеми, за които да мисли не желае да се обременява още.

9. Бракът вече не е предпоставка за раждане на деца

Преди беше трудно една жена да роди дете, без да се омъжи. Обществото възприемаше с презрение самотните майки. Но сега това не е така.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама