Половината от кавгите в този свят се случват, защото хората не умеят да се изслушват един друг


Половината от кавгите в този свят се случват, защото хората не умеят да се изслушват един друг
Снимка: iStock

След кавга с любимия човек се оказваме на доста страховито място - невероятно емоционално отдалечени сме един от друг и сме изпълнени с угризения за казаното и болка заради чувствата, които изпитваме.

В сърцето ни бушуват гняв, раздразнение и тъга. Искаме да се извиним, но и чакаме извинение. Чувстваме се прави, но в същото време и виновни. Процесът на изцеление и възстановяване на отношенията след сериозна кавга винаги има две страни.

Едната страна е процесът на вътрешно изцеление, който изисква интроспективен подход към собствените ви мисли и чувства.

Втората страна е отношението между двамата партньори, които искат да сключат мир, но не знаят как да го направят.

Това, което трябва да осъзнаете в такъв момент е, че половината от кавгите в този свят се случват само защото хората не умеят да се изслушват един друг.

Разговаряйте, не прикривайте чувствата си, но и разберете всичко, което партньорът ви иска да сподели.

Разберете какво е причинило кавгата

Когато сме обзети от силни емоции, ние започваме да реагираме почти инстинктивно и често това води до много безсмислени думи и действия, които след това ни  неудобно дори да си спомним. И затова...

Помислете за възможността партньорът ви да е обиден заради случилото се не по-малко от вас. Често една кавга може да се счита за травматично събитие и за двете страни - да, точно така, няма една жертва, а две...

Но в повечето случаи една неуспешна кавга с партньор може да стане много болезнена и травматична, дори ако тя не е била нежелана и не е прераснала във физическо насилие. Емоционалното насилие не е по-добро от физическото насилие и понякога причинява не по-малко вреда.

Опитайте се да разгледате по-отблизо началото на кавгата, за да разберете как и защо е започнала тя. Дишайте дълбоко и погледнете трезвено на нещата. Може би тази кавга няма никакъв смисъл за вас.

ДЕЦА ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИ ЗА ЛЮБОВТА

Сега е време да поговорите... и да слушате

След като сте си предоставите достатъчно време и пространство, за да помислите за ситуацията, време е да преминете към обединението. Бъдете внимателни. Не бързайте, не притискайте партньора си и се опитвайте да останете изключително търпеливи и спокойни.

Не забравяйте, че не само вие се чувствате зле, но и партньорът ви. За да се установи комуникация след травматична кавга, основното е да изберете подходящия момент за това. Ако се опитате да се примирите с партньора си, докато не сте готови да слушате как той ви споделя за своите чувства и как вижда случилото се, не само няма да има ефект, но можете да влошите ситуацията.

Опитайте се да предотвратите подновяването на кавгата

Научете се да се изслушвате, за да стигнете до компромис и да решите проблема. Помнете, вие сте хора, които се обичате и уважавате. Двама възрастни, които сами трябва да намерят път към сърцата си...отново!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама