Приятелството е една душа, живееща в две тела


Приятелството е една душа, живееща в две тела
Снимка: iStock

Истинското приятелство свети най-ярко, когато наоколо е тъмно.

Истинският приятел никога няма да те напусне. Дори в най-мрачния час, когато всичко наоколо е безсмислено и ситуацията изглежда безнадеждна, когато всички останали са си тръгнали и никой друг не е останал… Той внезапно се появява, за да ви утешава и дава безусловна подкрепа.

Истинският приятел може да бъде лъч светлина, ако сте заседнали в тъмнината, двигател, който ви помага да започнете да се движите в моменти на слабост и нерешителност. Той е онова парченцето, което ви липсва, за да завършите основния пъзел, наречен ЖИВОТ. Истинският приятел е съкровище.

„Истинското приятелство свети най-ярко, когато наоколо е тъмно ”, - Рабиндранат Тагор.

И всичко това, защото човекът, който ви обича и който ви нарича негов приятел, никога няма да ви изостави. Той ще бъде там, когато е необходимо, дори и да не му се обадите. Между вас двамата съществува неразривна връзка и никаква дистанция, проблем или тъмнина не могат да разрушат връзката, която обединява двете души с любов, разбиране и обич.

Разликата между истинско и фалшиво приятелство

Никога не забравяйте, че да намерите фалшив приятел е лесно. Такива хора се опитват да бъдат важна част от живота ви, но в същото време, най-вероятно, те искат да получат нещо от вас. Може би това е токсичен човек, който възпрепятства личното ви развитие и само мечтае за достъп до портфейла ви или други ресурси. Или може би той ревнува от вас и се опитва да бъде близо до вас, за да не ви позволи да продължите напред.

Истинският приятел никога няма да ви накара да страдате. Такива хора не изпитват нужда да ви доказват нещо. Ако ви се струва, че думите или действията на човек говорят за опитите му да ви използва и не идват от сърцето му, бягайте. Защото той е много отровен за вас и това, което казва, не съвпада с неговите намерения.

ЖЕНСКО ПРИЯТЕЛСТВО: КОИ ЗОДИИ НЕ СА ГОТОВИ ЗА НЕГО!

Истинският приятел винаги изпълва сърцето ви със светлина, защото той никога не бяга, независимо колко трудности ще трябва да преодолее с вас. Дори ако всичко изглежда много зле и искате да избягате от предстоящия мрак, този човек ще бъде там, защото той наистина ви обича.

„Приятелството е една душа, живееща в две тела.”, - Аристотел.

В моменти, когато светлината изглежда твърде слаба, когато се нуждаете от фенерче, за да не се заблудите, именно тогава истинският приятел започва да свети, като утринна звезда, помагайки на душата ви да се измъкне от всякакви трудности.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама