Спрете да ми казвате, че ми трябва мъж, за да съм щастлива


Спрете да ми казвате, че ми трябва мъж, за да съм щастлива
Снимка: iStock/Guliver

Снощи си писах дълго с моя приятелка, която се омъжи миналата година. Тя ми е приятелка от университета и тогава бяхме луди и щастливи, но по някакъв начин тя се промени.

Спомням си, че сме се подигравали на онези жени, които се ожениха и напълно забравиха кои са, изведнъж се превърнаха в толкова скучни съпруги. Изглежда, че и тя е станала една от тях.

Оплаквах се от нещо в работата, изтъквайки колко неразумно е и колко ядосана ме кара да се чувствам. Тя ми заяви: "Стига с тези глупости! Най-добре е да си намериш гадже! Време ти е!"

Наистина ли? Това е твоят отговор - да си намеря гадже? Изведнъж тя се променя, защото е семейна и цялата ми работа и постижения са глупости за нея, защото нямам мъж?

Хора, роднини, приятели - спрете да ми казвате, че трябва да си намеря приятел!

Може би не искам никого точно сега. Може би съм толкова ангажирана в кариерата си, благотворителната си дейност и изплащането на студентски заем, че нямам време или енергия за никого.

Защо предполагате, че ще съм нещастна, ако съм сама?

Защо смятате, че всичките ми дейности и допълнителните усилия, които влагам в работата, са, защото не знам какво друго да правя с живота си поради факта, че съм неомъжена и следователно "нямам никаква цел"?

Моля ви, спрете да ми казвате, че трябва да си намеря мъж, защото съм добре и сама. Не ми казвайте кое е добре за мен и кое не. Човек трябва сам да решава какво да прави с живота си и по кой път да мине.

Имах прекрасно детство. Бях добра ученичка. Завърших две висши образования, за да мога да постигна нещо в живота. Работя, издигам се, щастлива съм. Бе значение дали имам човек до себе си или не.

Кога най-накрая ще приемете моите избори и ще ме оставите да живея? Защото, мили мои, аз съм добре с живота си! Щастлива съм, постигнах всичко сама и най-накрая съм свободна и независим.

Харча парите си за пътувания, дрехи и каквото пожелая. Прекарвам времето си, забавлявайки се с приятели или грижейки се за себе си.

Аз наистина съм доволна. И ако приемам живота ви, изборите ви, радвам се за вашите деца и т.н., защо вие не може да приемете моя живот?

Един ден и аз ще намеря любовта, сигурна съм. Ще създам семейство и ще усетя цялото щастие на земята. Но дотогава - оставете ме на мира!

Аз съм щастлива със себе си и с всичко, което правя! А вие щастливи ли сте?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама