10 причини защо е хубаво да си необвързан


10 причини защо е хубаво да си необвързан
Снимка: iStock

Обществото винаги е много по-лоялно към двойките: за тях е по-лесно да получат отстъпки, наемателите са по-склонни да отдават жилища под наем на женени, а банките дават ипотеки. Те съчувстват на самотните, считайки ги за "по-нисши" хора. Но напразно. Защо ли?

1. Необвързаните хора отделят повече време за фитнес и друга физическа активност

Обяснението е просто: повече свободно време и възможности да го посветите на себе си. Между другото, разведените хора също са по-атлетични от женените.

2. Омъжените жени наддават на тегло

Бела ДеПауло, известен американски социален психолог, който през годините анализира много научни изследвания за това как бракът влияе върху щастието и фитнеса, пише за това в своите книги. Впрочем това важи и за женените мъже.

5 НЕЩА, ЗА КОИТО ЖЕНАТА НЕ ДЪЛЖИ ОБЯСНЕНИЕ

3. Самотните хора са по-внимателни към приятелите и семейството

Те са по-склонни от омъжените да поддържат близки отношения с роднини и приятели. Тези, които са във връзка, прекарват повече време с партньора си, като намират подкрепа преди всичко в него. Интересното е, че социалният кръг на разведения човек веднага се разширява.

4. Тези хора имат по-широк кръг от доверени лица

По правило омъжените поверяват решаването на важни въпроси на половинката си или на близките си роднини. Необвързаният човек има повече време и възможност да изгради дълбоки, доверени отношения с приятели и познати.

5. Неженените хора са по-социално активни

Именно защото нямат партньор, но имат желание да помагат и да общуват с хора, необвързаните често стават доброволци, участват в благотворителни дейности.

6. Самотните хора имат повече възможности да печелят добри пари

Не е необходимо да вземат предвид мнението на партньора си, могат да променят работата и мястото на пребиваване, като избират по-печеливши варианти. Тези, които никой не чака вкъщи, могат да остават до късно вечер, да имат повече време и да се доказват повече като обещаващ служител. Или да посветят цялото си време на собствения си бизнес.

7. Несемейните имат повече финансова свобода

Те харчат парите, които печелят, главно за себе си и взимат заеми по-рядко: много по-лесно е да се осигури за един човек, отколкото за семейство като цяло и деца в частност.

20 СЪВЕТА КАК ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ

8. Те страдат по-малко от самотата

По някаква причина е обичайно да се смята, че хората остават без човек до себе си, защото никой не ги е избрал. И малко хора си мислят, че просто обичат да са сами. Изолираният начин на живот носи много радост на тези, които ценят поверителността.

9. Те имат повече възможности да се възстановят и да бъдат продуктивни

Съгласете се, можете да си лягате в 22:00, ако искате. Можете да прекарате цял ден в леглото, ако преди сте работили много усилено.

10. Самотниците отделят повече време за саморазвитие

Това означава, че те имат повече шансове да бъдат интересни, гъвкави хора. Което от своя страна привлича още повече други интересни хора към тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама