Тези 5 съвета наистина ще ви помогнат да спечелите сърцето на мъж


Тези 5 съвета наистина ще ви помогнат да спечелите сърцето на мъж
Снимка: iStock

Вероятно много пъти стe искали да поканите мъж на среща, но може да сте пропуснали шанса си поради остарели социални норми. Това обаче само намалява шанса ви да бъдете с човек, когото харесвате. Жените вече са шефове, слагани са на ключови позиции в международната политика, защо тогава да нямат право да бъдат водеща фигура и в любовта?

Вижте още: Не ходете на семеен терапевт, правете тези 3 упражнения с половинката си вкъщи

Днес ви представяме 5 съвета, които ще ви помогнат да спечелите сърцето на мъжа по когото си падате:

1. Не се поддавайте на мита, че мъжа трябва да направи първата крачка

Съвременния самопровъзгласил се за чистокръвен алфа мъжкар поддържа остарялата традиция, според която той избира жената. Тази идея е дълбоко вкоренена в проблематичните форми на патриархалните права за собственост, свързани с брака и потомството.

Когато нарушите този стереотип и поканите един от тези гранично токсични „алфа“ мъже на среща, неговият сексизъм вероятно ще лъсне, тъй като той ще стане любопитен и започне да мисли, че е извадил късмет. Той може да каже „да“ на срещата, но няма да ви вижда като опция за дългосрочна връзка. Когато го поканите на среща и платите сметката, вие сте поели традиционната мъжка роля и това действие може да го накара да се страхува, че губи позицията си в обществото.

2. Втора среща с алфа мъжкар

Сега, нека си представим, че той е казал „да“ и е излязъл с теб на първа среща и срещата е минала добре и ти искаш възможност да го видиш отново. Ако го поканите за втора среща, вие сте създали агресивен прецедент - и сега официално го преследвате. Ако той е емоционално интелигентен, не е присъщ сексист и се интересува от вас, има голяма вероятност той да приеме поканата ви.

От друга страна, самопровъзгласилите се за алфа мъже не оценяват да бъдат преследвани, независимо колко вярват, че равенството между половетесъществува другаде в живота им. Това противоречи на тяхното социално наложено вярване, че те трябва да бъдат тези, които поемат контрол и инициатива. Всичко друго е неприемливо, тъй като ги кара да се чувстват по-малко мъжествен. Можете да се чувствате свободни да оставите тези момчета да преследват собствените си фантастични истории.

Вижте още: 4 причини да не търсите сродната си душа

3. Предизвикайте интерес

Това е целта на срещите, поради което експертите по запознанства ви умоляват да не зарязвате всичко заради някого, с когото излизате, или да бъдете твърде достъпни. Малко напрежение кара мъжете да инвестират във вас и връзката. В противен случай може да имате работа с ловец, а той завършва само с изяждане на плячката.

Не е нужно да отнемате забавлението от ухажването. Не е нужно да сте прекалено готови или твърде достъпни. Ние търсим преживявания, в които можем да се чувстваме победители, така че създайте някои любовни игри за него, за да събудите интереса му.

4.  Участвайте в преследването

Оставете място и на двама ви да изпитате победата и тръпката от преследването. Не е нужно да играете в проблематичния мит за "алфа мъжкия" за мъжката идентичност. Вместо това създайте ситуация, която ще ви позволи и двамата да откриете магията на другия, която води до романтика.

Забавлявайте се с вашата привлекателност, сдържаност, топлина и игривите начини, по които го привличате към себе си, като същевременно му оставяте място да използва най-доброто от своята личност, за да ви привлече по-близо.

5. Флиртувайте

Бъдете топли. Бъдете отворени и завържете приятелски разговори с мъжа, който привличат вниманието ви.

Бъдете игриви. Безгрижното отношение ще ви попречи да приемете всичко това твърде сериозно. То също ще направи всичко много по-забавно.

За да намерите любовта, не се поддавайте на закостенели отживелици. Ще бъдете по-успешни в намирането на достоен партньор, като позволите и на двамата да се включите в преследването и да се забавлявате по пътя към намирането на любовта.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама