Тя е счупеното момиче, което все още може да обича


Тя е счупеното момиче, което все още може да обича
Снимка: iStock/Guliver

За нея любовта изглежда като игра на сила и тя е тази, която не се предава. Защото любовта е нещо, за което си заслужава да се живее и да се бори. Любовта е нещо, в което е готова да се изгуби, без дори да пропуска ритъма за секунда. Ужасява я до смърт, но тя може да обича всеки ден и по всяко време.

Можете да видите страха в очите й и да чуете треперенето в гласа й, но силата на нейната любов и топлината на нейната страст е това, което подкосява краката ви.

Обичайте я заради факта, че стои силна, докато се разпада вътре. За това, че тя става всяка сутрин, изправена пред слънцето, докато се бори с тъмнината в нея. За нея сладките думи са просто оръжие за примамване на някого, тя не вярва в тях. За нея любовта е толкова сладка, колкото и ужасяваща. И всеки път, когато някой ѝ обещае любов, тя кима в съгласие, но дълбоко в себе си съмнението я разкъсва, предупреждавайки я за поредното раздяла.

Прегръдките са просто там, за да облекчат болката и да я съсипят, щом си отидете. Защото трябва да си тръгнете. Всички останали го направиха, защо вие още не сте?

За нея идеята да не ви обича е много по-болезнена, отколкото идеята да се отдалечите. Защото знае болката от това, че не е обичана. Тя знае как боли, когато даваш всичко и получаваш толкова малко в замяна. Тя знае как боли да бъдеш пренебрегван и как боли да бъдеш излъган.

СРОДНАТА ДУША ВСЪЩНОСТ Е ОГЛЕДАЛО НА НАШАТА ДУША

Така тя никога няма да си играе с вашето доверие. Тя никога няма да те остави на тъмно, ако може да бъде светлината в твоя ден. Тя никога няма да те остави на студа, ако може да бъде пламъкът в душата ти.

Обичайте я, за да внесе цвят във вашия черно-бял живот и топлина в замръзващите пещери на ума ви. За да сложиш усмивка на лицето ви и да се смеете толкова искрено, че ще се чутите дали тъгата съществува.

Обичайте я, защото тя се страхува, че ще избягате, защото не можете да я поправите. Работата е там, че няма смисъл да поправяте нещо, което не е необходимо да се оправя.

Обичайте я за невероятната мозайка от всички битки и победи, които е имала. Обичайте я заради цялата болка, която изтърпя с онази усмивка, която показа колко е силна.

Обичайте я заради нея. Дишайте с нея, плачете с нея. Изчакайте изгрева заедно с нея и оценявайте всяка секунда, която прекарвате в прегръдките ѝ. Възхищавайте ѝ се и я гледайте с удивление. И ако не сте готови да го направите, я пуснете. За нея да бъдеш освободен е по-добре от това да бъдеш затворен в позлатена клетка без любов. Ако не сте готови да я обичате, пуснете я.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама