Тръгнете си, ако любовта е едностранна


Тръгнете си, ако любовта е едностранна
Снимка: iStock

Тръгнете си, ако любовта е едностранна, ако чувствате, че само вие влагате енергия във връзката, само вие правите компромиси и жертви. Тръгнете си, ако се чувствате недооценени или неуважавани. Тръгнете си, ако чувствате, че връзката ви е извън равновесие, сякаш давате много повече, отколкото получавате в замяна. Тръгнете си, ако имате нужда от повече от това, ако се чувствате неудовлетворени, ако сърцето ви търси повече.

Отдалечаването от посредствена любов не ви прави алчни. Очакванията ви не са твърде високи. Трябва да имате връзка с равен. Трябва да усещате, че партньорът ви влага толкова енергия, колкото и вие в отношенията ви.

Не трябва да оставате в капана на едностранната връзка. Не бива да се насилвате да бъдете в същата ситуация, просто защото сте свикнали. Не бива да позволявате спомените ви да ви държат на едно място. Не бива да позволявате вината ви да решава бъдещето ви.

Не бива да се чувствате зле и да се отдалечите от някой, който не ви подхожда. Въпреки че може да ви е трудно да преодолеете този човек и той може да има проблеми с вас, това не означава, че трябва да останете. Това не означава, че възможностите ви са ограничени.

Винаги имате избор - и можете да изберете щастието. Можете да изберете да търсите истинска, безусловна любов. Не е нужно да се задоволявате с едностранна любов.

Трябва да си тръгнете, ако уважението е едностранно. Трябва да сте с някой, който иска да чуе какво имате да кажете, който се интересува от вашето мнение, който ви слуша, който приема вашето "не". Заслужавате някой, който цени ума ви толкова, колкото тялото ви. Заслужавате някой, който може да каже само мили неща за вас в лицето и зад гърба ви, някой, който никога не би си помислил да  прояви неуважение към вас пред приятели, семейство или на четири очи.

Трябва да си тръгнете, ако компромисите са едностранни. Не трябва само вие да полагате усилия за отстраняване на проблемите във връзката ви. Не трябва само вие да се извинявате, когато сгрешите или да съгласявате по време на спорове. Не трябва само вие да се опитвате да оправите нещата. Трябва да го правите заедно. И двамата трябва да искате да се борите за връзката ви или връзката ви изобщо не си струва да се борите за нея.

Тръгнете си, ако любовта е едностранна. Трябва да сте с някой, който ви кара да се чувствате ценени и обичани. Трябва да сте с някой, който никога не ви кара да се чудите дали го е грижа. Трябва да сте с някой, който ви дава всичко, което някога сте искали, а не половината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама