Не позволявай на никой да те обича по-малко, отколкото ти се обичаш


Не позволявай на никой да те обича по-малко, отколкото ти се обичаш
Снимка: iStock

Слушай дете, единственото нещо, което искам да ти кажа, е да бъдеш вярна на себе си. Да се научиш първо на любов към теб. Направиш ли това, ще получиш и всичко останало.

Научи се да държиш на принципите и възгледите си. Понякога хората няма да те разбират, но това не бива да те натъжава или притеснява. Всички сме толкова различни и точно в това ни е хубавото. Ти знаеш, че си различна. По различен начин. Не позволявай на това да те направи прекалено горда. Научи се да приемаш всички такива, каквито са. Не забравяй, че всеки носи някаква болка в себе си, води някаква битка, загубил е нещо. Бъди блага, когато се запознаваш с някого. Всяка среща се случва, за да ти даде нещо и да те научи на нещо. Нищо във вселената не е случайно. Понякога хората ще се появяват за кратко, понякога ще остават. Понякога ще си тръгват. През цялото време единственият човек, който няма да си тръгне, си ти самата. През цялото време имаш себе си.

Научи се да се разделяш, научи се да пускаш това, което отдавна е изиграло своята роля и е свършило. Научи се да не позволяваш на някой да те обича по-малко, отколкото ти се обичаш. Научи се да довършваш нещата до техния край. Никога не започвай нещо, ако мислиш, че то те отегчава или не ти донася радост. Не хаби нито своето време, нито чуждото. Бъди искрена – първо със себе си, след това и в отношенията си. Запомни, че никой не живее заради теб. Живее, защото ти го вдъхновяваш, защото му вдъхваш кураж, вяра – но никога не живее твоя живот. Прави го ти. Живей го тоя живот. Не се страхувай от него. Пробвай нови неща, бъди импулсивна, преследвай мечтите си. Не позволявай на някой да ти каже, че нещо не може да се случи – всичко е възможно. Докато дишаме, докато вървим, докато се събуждаме – всичко е възможно. Има изход от всяка трудна ситуация. Всеки миг на щастие свършва. Радвай се на момента такъв, какъвто е. Не позволявай на желанията ти по бъдещето да ограничават действията ти тук и сега.

Цени хората около себе си. Няма лоши хора – запомни го. Просто понякога попадаме в лош етап от деня им или живота им. Всеки има сърце някъде там зад гърдите си. И това сърце има нужда от любов. Ако някой не отвръща на чувствата ти – не му се ядосвай, не го мрази. Просто продължи по пътя си. Животът е събирач, винаги те събира със сродни. Не позволявай на хората да ти поставят ограничение, да те затварят в клетка. Понякога хората играят двойна игра, понякога хората не са искрени. Понякога хората лъжат. Прощавай им, но не повтаряй една и съща грешка два пъти. Не бъди наивно добра. Бъди разумна.

Следвай мечтите си и работи здраво, за да ги постигнеш, но никога не обръщай гръб на живота през останалото време. Материалните неща не топлят. Топлят само миговете на споделеност. Когато се обърнеш назад, ще бъдеш горда, че си дала най-доброто от себе си, за да имаш часовника на ръката си, но от този момент той ще отброява само минутите самота. Научи се на равновесие. Научи се, че за да бъде щастлив на човек му е необходим баланс. Познавам много нещастни хора, които са отлични в работата си, но тотални загубеняци в личния си живот. Познавам също толкова нещастни и в обратния ред. Работи здраво, но отделяй време за нещата, които те правят щастлива и хората, които са част от това щастие.

Случвай се. Не се отказвай. Наслаждавай се. Ти си тук и сега. Имаш това сега. Всичко останало зависи от теб. Заблести!

Автор: Силвия Крумова, Silvia Amica

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама