Вие заслужавате някой, който не само остава


Вие заслужавате някой, който не само остава
Снимка: iStock

Уморена съм да чувам, че заслужаваме някой, който остава. Заслужаваме много повече. Била съм свидетел на много връзки, в които партньорите са нямали намерение да си тръгват, но ние сме достойни за любов, която е повече от това да споделяш едно легло с някого или една маса на вечеря.

И аз съм била в същата ситуация. Бях във връзка, в която знаех, че мога да се доверя на неговата вярност, но не вярвах, че наистина ме обича. В най-лошите ми дни този човек само ги влошаваше, намираше начини да се превърне в главен герой във всяка история. Той никога не отдели време, за да се опита да ме разбере, да спре и да ме докосне нежно или да изслуша търпеливо какво имам да му кажа. Чувствах се самотно, дори когато спеше до мен. Знаех, че заслужавам повече, но слушах другите, когато ми казваха, че "той е добър човек". Терапевтът ми дори ме гледаше сякаш очаквам прекалено много. Аз не го правех, нито вие, ако искате повече от партньор, който не ви кара да се чувствате ценени.

Вие заслужавате да бъдете поставени на първо място, да се сеща първо за вас, когато се събуди. Заслужавате мъж, който да знае как да ви окуражи, когато имате нужда, да ви вдигне, когато сте паднали. Заслужавате внимание, някой, който да гали душата ви с думи и дела. Заслужавате някой, който ще забелязва малките детайли, който ще помни любимия ви цвят или как предпочитате да пиете кафето си. Заслужавате да се чувствате пълноценни, да бъдете с мъж, който няма да ви лиши от нещата, които ви правят истински щастливи.

Моля ви, не се примирявайте с някой, който просто остава. Зная, че самотата може да е нещо ужасно, но не бъдете с мъж, който носи повече тъга, отколкото радост в живота ви или не полага достатъчно усилия. Искайте повече за себе си. Имайте смелостта да си тръгнете, търсейки любов, която заслужавате.

Автор: Мария Янева

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама