Връзката с любимия човек трябва да бъде честна игра


Връзката с любимия човек трябва да бъде честна игра
Снимка: iStock/Guliver

Да си признаем - вече не можем да мислим, че в днешно време всичко трябва да е черно или бяло. Трябва да приемете, че всичко в света, в който живеем, има сиви зони, дори и отношенията ви.

Звучи ви страшно? Не се страхувайте! Всъщност това е доста добър баланс, стига да разберете смисъла.

Ето как започва всичко: Начинът, по който виждате себе си и какво мислите за себе си, очертават линиите и структурата на вашата връзка. След това, след като уредите собствените си ценности и стандарти, идва моментът да помислите как бихте искали да изживеете любовта си с мъжа, когото сте срещнали.

Бъдете готови за това, защото трябва да следвате някои инструкции - например, ако играете играта Монополи- в крайна сметка можете да постигнете успех в създаването на силни връзки с него и да ги направите издръжливи.

Да, една връзка е донякъде това - игра. Игра с инструкции. Не такава игра, която искате да спечелите и да покажете, че сте по-добри от другите. Но това все пак е игра, която трябва да има двама победители.

Вместо да се състезавате, вие трябва да играете една изключителна игра със съотборник - най-добрият съотборник, който някога можете да имате. Тази игра има правила, граници и стратегии, но все пак искате да сте сигурни, че и двамата сте съгласни с инструкциите въз основа на печеливша ситуация.

Ето защо връзката ви с любимия човек трябва да бъде честна игра

Трябва да е честна игра, която да не доведе вас или него до поражение, нито пък да ви кара да се чувствате малтретирани или по-малко могъщи.

И нека бъдем реалистични тук: ако нещата не се получават, ако няма искреност, е по-добре да спрете да играете тази нечестна игра, защото това не е любов.

Ролята на никого не е да ви накара да се чувствате щастливи или осъществени в живота си; това е ваше собствено задължение преди всичко друго. Като уникален индивид, всички имаме някои проблеми, с които трябва да се справим. Всички имаме някакви притеснения. Всички имаме някои трудности, с които се сблъскаме.

Така че, когато дойде време да се срещнете с някого, да прекарате време с него, да развиете чувства към него и най-накрая да споделите любовта с него, очевидно не очаквате тази връзка да бъде допълнителен проблем в живота ви. Просто сте готови да изживеете тази своя любовна история в най-добрите условия.

Иска ви се този човек искрено да ви обича, да ви кара да се чувствате добре, удобно, спокойно и всички останало. Тогава започва „играта“ – честна, искрена, смела. И запомнете- в тази игра и двамата трябва да бъдете победители!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама