Защо много хора намират секса за незадоволителен


Защо много хора намират секса за незадоволителен
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ние сме поколението на незабавното удовлетворение. Искаме, каквото искаме, и го искаме веднага, и не можем да чакаме.

Имаме лесен достъп до абсолютно всичко: храна, взаимоотношения, дрехи, секс, забавления, "новини".

Светът е на върха на пръстите ни. Очите ни попиват цялото съдържание на необятната вселена само с едно простичко "клик, клик, клик” по клавиатурата.

С разширени зеници и стиснати челюсти цяла нощ пазаруваме онлайн; непрекъснато и с раздразнение натискаме копчето на асансьора с надеждата да ускорим неговото пристигане; поръчваме вечерята си още от таксито, за да може да бъде доставена в момента, в който отключим вратата на апартамента (и се вбесяваме, ако се наложи да чакаме и една милисекунда повече).

Само че от тази бясна скорост страда душата ни, интелектът ни и най-важното – сексуалният ни живот. Не е много по-различно от фалшивото блаженство на наркотиците. Вземаш хапче, изстрелваш се и за известно време се чувстваш страхотно, само за да се събудиш на сутринта с усещането, че животът ти е една огромна празнота, която не може да бъде запълнена.

Ние сме поколение от професионалисти, които са овладели до съвършенство краткотрайната адреналинова тръпка от възбудата, но се проваляме с гръм и трясък в изкуството на съблазняването. Съблазняването в наши дни е голяма рядкост. А не е ли всъщност сексът повече психологическа, отколкото физическа игра? Не е ли най-хубавото страстно да искаш нещо, което не можеш да имаш в момента? Да си представяш горещи тела сред намачкани чаршафи, докато си на работа в офиса? И дали нашата "искам-го-сега” култура не е причина толкова много от нас да се чувстват сексуално неудовлетворени? Забравихме ли изкуството на съблазняването, погълнати от морето на сайтовете за запознанства и кликовете по клавиатурата?

Когато няма умствена стимулация, няма сексуална стимулация

Сексът не започва с докосване или целувка – започва с разговор. Започва, когато мозъкът се стимулира с думи. Думите се запечатват в съзнанието ни и оставят спомен. Стимулацията на ума стимулира нашата сексуалност както нищо друго.

Когато няма напрежение, няма освобождаване

Ключовият момент за горещия секс е натрупването на напрежение. Нищо не може да се сравни с напрежението, което буквално може да се усети във въздуха. Когато искаш нещо, но не можеш да го имаш веднага, какво правиш? През цялото време мислиш за него с едно ъгълче на съзнанието си, с каквото и да се занимаваш. И когато накрая го получиш, освобождаването идва като екстаз.

Когато няма прелъстяване, няма задоволяване

Ние искаме да бъдем прелъстени. Знаем, че искате да ни разкъсате дрехите, но ни оставете малко да се поизмъчваме преди това. Атакувайте ни, после се отдръпвайте. Нека се потрудим, за да ви получим. Това е като бавното разопаковане на подарък – много по-хубаво.

Когато няма привързаност, няма емоция

За да бъде сексът стимулиращ и вълнуващ, той трябва да носи някаква емоция. Ние все пак искаме да изпитаме нещо, за да получим удовлетворение – дори да е само за една нощ. Все пак, сексът е психология, нали?

Страхотният секс се получава от куп емоции – очакване, радост, тръпка и, разбира се, любов – всичко, което събужда страстта. В противен случай се превръща в празно подобие на телевизионно риалити – нещо, което забравяш 10 минути след консумация.

Когато няма старт, няма финал

Невъзможно е да завършиш нещо, ако не си го започнал. Логично е.

Когато няма умоляване, няма удоволствие

Огненият секс означава да накараш другия човек, независимо мъж или жена, да го иска толкова силно, че да е готов на крайни мерки, за да го постигне. Ние искаме да се молим за вашето докосване. Да сме толкова възбудени, че да останем без дъх, опустошени от желание, копнеещи за вас.

В тази толкова лишена от човешки контакт култура, нека позволим на секса да бъде най-върховното изживяване. Подлудявайте ни. Съблазнявайте ни. Дайте ни емоция.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама