10 тайни, които гарантирано ще ви помогнат незабавно да преодолеете бившия


10 тайни, които гарантирано ще ви помогнат незабавно да преодолеете бившия
Снимка: iStock

Да си върнете бившия е всичко, за което можете да мислите, след като чуете няколко смъртоносни думи: "Всичко свърши" или "Това не работи за мен". Всичко, на което сте разчитали и сте знаели до този момент, изведнъж си е отишло след раздялата. Вашите житейски планове, вашите надежди, вашите мечти и част от вас се чувстват напълно изгубени.

Оставате с разбито сърце и огромна, голяма, зейнала дупка в живота си, борейки се да научите как да продължите напред и как да преодолеете раздялата, която е невероятно болезнена. Преминаването през следващите 60 секунди, след като сте чули тези съдбовни думи, се чувства като цяла вечност и сте сигурни, че знаете какво е наистина чувството да умрете.

Когато сте с разбито сърце, наранени, ядосани, объркани, чувствате се самотни и уязвими, вие отчаяно искате нещата да се върнат към предишното си състояние. В този момент всичко се чувства по-добре от болката, която изпитвате от раздялата и бихте направили всичко, за да си върнете бившия.

Но понякога тази болка може да се превърне в мания, карайки ви да направите някое от следните неща:

 • Опитвате се да намерите всякакви извинения, за да се свържете с бившия си: искате да получите онази блуза, която сте оставили в дома му, или искате да върнете нещо, което е оставил у вас.
 • Не можете да устоите на желанието да изпратите SMS или да се обадите на бившия си.
 • Паркирате пред работното му място.
 • Минавате покрай къщата му през нощта.
 • Отивате при най-добрия му приятел, за да разберете какво е намислил.
 • Вашите мисли и действия се фокусират все повече върху него и все по-малко върху вас.

Това, което трябва да разберете и оцените, е, че преодоляването на раздялата е като преодоляването на зависимостта от наркотици.

Изследванията показват, че травмата от раздялата изглежда тежка, защото отхвърлянето на любовта засяга примитивни области на мозъка, свързани с мотивацията, наградата и жаждата за пристрастяване. Това изследване помага да се обяснят болезнените чувства, които могат да съпътстват раздялата, както и екстремните поведения, които могат да възникнат в резултат на това.

Но когато чувствате, че не можете да продължите напред и сте останали обсебени от бившия си, има някои неща, които можете да направите, за да ускорите процеса на оздравяване.

10 тайни, които гарантирано ще ви помогнат незабавно да преодолеете бившия

1. Приемете всичко, което чувствате

Чувствата не са добри или лоши, те просто са. Осъзнайте, че "оттеглянето", през което преминавате, е подобно на отказването от пристрастяването към кокаин. Практикувайте доброта, емпатия и състрадание към себе си.

2. Не се изолирайте

Започнете да се свързвате със семейството и приятелите си, които смятате, че ще разберат през какво преминавате.

Вижте още: Все още мислите за бившата си любов? Вижте кои са причините за това

3. Запълнете графика си

Запълнете го с различни дейности, особено през уикенда. Първоначално може да не ви хареса, но сега е моментът да сте заети и да бъдете с приятелите си.

4. Отървете се от напомнянията за връзката

Това включва снимки, картички, писма и подаръци. Ако не искате да ги изхвърлите, дайте ги на приятел, за да ги държи за вас.

5. Пълно отцепване

Това означава да не се виждате, да не сте около членовете на семейството му, да нямате телефонни обаждания, имейли, текстови съобщения. Просто докато почувствате, че можете да разговаряте с него на чисто платонично ниво, без скрит мотив (като да се съберете отново)

6. Стойте далеч от местата, на които сте ходили

И не слушайте „любовните си песни“. Слушайте песни за оцеляване и чувство за сила.

7. Водете си дневник

Запишете всички неща, които не са били наред във връзката ви и нещата, които са ви дразнили, особено когато е изкушаващо да си спомните връзката с розови очила.

8. Продължавайте да си напомняте, че щастието не зависи от бившия ви

Съсредоточете се върху намирането на щастие в други области от живота си. Независимо дали това означава да прекарвате време с приятелите и семейството си или да се запишете за класа, който винаги сте искали да вземете, опитайте нови приключения. Правете неща, които не сте могли да правите, докато сте били във връзка.

Вижте още: Знаците, че бившият ви иска да продължи живота си без вас

9. Опитайте се да гледате на раздялата като на шанс за ново начало

Почистете, разчистете и организирайте личното си пространство. Докато пускате старото, вие създавате пространство за новите неща, които идват.

10. Фокусирайте се върху това да бъдете в настоящето

Всеки път, когато започнете да сте обсебени от бившия си, спрете, заземете се в настоящето, като усещате краката си на земята, слушате дишането си и сте наясно с гледките, миризмите и звуците около вас. Започнете да правите това за 30 секунди и постепенно увеличавайте времето, в което можете да направите това. Ще започнете да се чувствате по-контролирани над живота си и тогава ще можете да поемете контрол над мислите си.

Знаете, че се лекувате, когато вашите мисли, поведение и действия станат по-фокусирани върху вас и по-малко върху него, и когато живеете повече в настоящето и по-малко в миналото. Докато продължавате живота си като сам човек, търсете най-доброто в хората и ще го намерите. Влюбете се в живота и ще откриете, че той ще ви обича обратно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


 • Късметче за всяка зодия за 23 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 23 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този вторник, 23 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Късметът днес ще го намирате у дома - само се огледайте и вижте колко богат човек сте. Телец Неочакван подарък от близък човек ще ви зарадва. Вижте още: Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия,...

 • Най-щастливият ден от седмицата за...
  Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 22 - 28 юли 2024

  Представяме ви най-късметлийския ден за всяка зодия за периода от 22 - 28 юли 2024. Овен - 23 юли, вторник Пред вас ще се отвори страхотна възможност за нова работа или издигане в настоящата. Увеличаване на доходите. Телец - 25 юли, четвъртък Ще получите голяма сума пари. Може да става дума...

 • Хороскоп за тази седмица, 22 - 28 юли...
  Хороскоп за тази седмица, 22 - 28 юли 2024

  Научете какво ви съветват звездите тази седмица, 22 - 28 юли 2024 според зодията. Овен През тази седмица комуникацията и съвместните проекти с бизнес партньори могат да отнемат по-голямата част от времето ви. Не говорете прекалено много за себе си и за успехите си. В сряда обажданията, лавината...

 • Късметче за всяка зодия за 24 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 24 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 24 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Ще получите изненада от близък приятел. Телец Любовна магия, която ще запълни сърцето ви и ще ви накара да полетите от щастие. Вижте още: Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 22 - 28 юли 2024 Близнаци Няма...

 • Хороскоп за днес, 23 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 23 юли 2024

  Научете какво ви очаква този вторник, 23 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден за прегръщане на промяната. С луната във вашия знак вашият емоционален радар е засилен, насърчавайки ви да се справите с нерешени проблеми. В професионален план може да възникнат неочаквани възможности...

 • Хороскоп за днес, 24 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 24 юли 2024

  Научете какво ви очаква тази сряда, 23 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на динамична енергия, която ви подтиква да поемете инициатива както в работата, така и в личния живот. Звездите се подреждат в подкрепа на смели решения и творчески проекти. Вашата управляваща...

виж всички виж всички
Реклама