3 безценни съвета от експерти, с които ще спасите връзката си


3 безценни съвета от експерти, с които ще спасите връзката си
Снимка: iStock

Няма нищо по-самотно от това да сте в нещастна или нездравословна връзка. Това студено чувство, което изпълва душата ви, не може да се сравни с нищо друго. Когато сте в отношения, в който сте загубили връзка един с друг - празнотата е огромна. В душата ви отекват спомените, напомняйки ви за дните, когато можехте да говорите за всичко и да се смеете заедно.

Вижте още: 6 причини доминиращите жени да са най-добрите съпруги

Трябва ли да се опитате да възкресите тази вече мъртва връзка или просто да продължите напред поотделно?

Най-трудната битка е тази, в която победата няма значение...

Днес ви представя 3 безценни съвета на психолозите как да реанимирате отношенията си, защото там, където има дори малко любов, винаги има смисъл!

1. Опитайте се да си спомните какво ви накара да се влюбите един в друг

Когато се срещнем за първи път, имаме силно любопитство един към друг и това ни кара да се чувстваме значими. Интересуваме се от това какво казва и мисли партньорът, как се чувстват и от какво има нужда.

Проблемът на дългите връзки се крие в това, че губим любопитството си един към друг и се приемаме за даденост.

За да възобновите чувствата в сегашната си връзка, започнете да обръщате повече внимание на партньора си, покажете му, че той е значим за вас и се интересувате от него.

Вижте още: 5 брутални истини за маниакално контролиращия човек

2. Грижете се за външния си вид сякаш сте необвързани

Нека бъдем честни, оплакваме се, че половинката ни ни е приела за даденост, но не направихте ли същото нещо вие? Спомняте ли си как бързахте да се събудите преди него, за да се оправите и да сложите лек грим? Как всеки ден си правехте прически... В момента, в който една жена усети, че е спечелила мъжа до себе си в 90 процента от случаите занемарява външния си вид. 

Дразните се, че след като заживяхте заедно, партньорът ви е пуснал бирено коремче. А защо той да не се ядосва, че по цял ден седите у дома с размъкнатото долнище на пижамата ви? Грижата за добрия ви външен вид е от голямо значение не само за добрата връзка с партньора ви, но и за вашето лично самочувствие.

3.  Започнете да си организирате срещи

Един много добър трик при отношения, които са попаднали в криза, е партньорите да си уреждат срещи все едно започват да се свалят отначало. 

Колкото и странно да ви изглежда в началото, опитайте се поне веднъж да излезете на среща с половинката си, като предварително се уговорете, че излизате като необвързана двойка, която току-що се е запознала. Това ще ви донесе онази доза адреналин, която е от огромна необходимост при двойките, които се затънали в рутината. Освен, че ще разпалите интимния си живот, това ще ви помогне да погледнете на партньора си от друг ъгъл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама