3 малки промени, които ви улесняват да бъдете честни с мъж


3 малки промени, които ви улесняват да бъдете честни с мъж
Снимка: iStock

Можете ли да кажете на един мъж всичко, което мислите - дори и не толкова приятни неща? И може ли да ви сближи? Ако го направите правилно, можете.

Някой мъж казвал ли ви е за някакви планове, които е имал да излиза с приятелите си или да пътува сам по някаква причина, а вие сте се престрували, че сте съгласни с това, защото не сте искали да изглеждате нуждаещи се? Никога не е било истина, просто сте се страхували да му кажете истината?

Ако е така, обзалагаме се, че когато той се е върнал, и всички тези наранени, гневни чувства са излезли наяве, тогава между вас двамата е имало невероятно силно напрежение. Може да заключите, че не можете да бъдете честни с мъж, когато в действителност малко промяна по отношение на времето и начина може да промени всичко.

Три малки промени, които улесняват да бъдете честни с мъж

1. Спрете да избягвате проблема и започнете да говорите

Ето нещо, което може би не знаете за мъжете или дори с което не сте съгласни, но е истина. Един мъж иска да бъдете честни и прями с него. Това е, което те харесват толкова много в начина, по който могат да общуват помежду си. И това ги побърква, когато не сте открити и директни.

Ако планират нещо, с което не сте съгласни, те искат да ги уведомите в началото - възможно най-скоро - преди това да се превърне в по-голям проблем или притеснение.

Ето защо да кажете на един мъж какво мислите отрано: това ви позволява да общувате по начин, който е по-малко негативен, отколкото би било, ако го оставите в ума си за известно време.

Вижте още: Мъжете полудяват по жени, които флиртуват така

2. Разберете истинската причина, поради която той е разстроен

Емоционално зрелите мъже не се смущават автоматично, когато им съобщите какво чувствате към нещо. Те се разстройват, когато видят, че вие самите сте разстроени. За повечето мъже, когато една жена им каже нещо, което не е страхотно за връзката им, го приемат много лично. Той моментално ще почувства, че го обвинявате - въпреки че може да не сте.

Защо? Мъжете обичат да мислят и да вярват, че жената, с която са, ги уважава и ги вижда като страхотни. Когато една жена споделя нещо, което не е идеално, той го приема сякаш му казвате, че не е достатъчно добър.  Може да не го види от гледна точка на това, което се случва във връзката ви, което лесно може да бъде променено или подобрено.

Вижте още: Най-доброто ръководство за това как да бъдете по-женствени и привлекателни

3. Създайте безопасно пространство и за двама ви, за да се отворите

Под безопасно имаме предвид да кажете на мъж това, което мислите, чувствате и имате нужда, няма да застраши връзката ви, а ще я направи по-силна.

Ето вашият план за действие. Седнете с него в момент, когато и двамата сте спокойни. След това му кажете, че уважавате неговите чувства и оценявате начина, по който той уважава вашите. (Ако не вярвате в това точно сега, просто актът на предаване на тези думи ще има дълбоко положителен ефект върху него и ще му помогне да създаде повече уважение и признателност - защото получавате това, което давате!)

След това обяснете, че общуването възможно най-рано и оставянето на това безопасно пространство да си кажете един на друг как се чувствате и че трябва да сте открити и честни един с друг в момента е от решаващо значение за вашето щастие – неговото и вашето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама