3 знака, че сте опасно обсебени от новата си връзка


3 знака, че сте опасно обсебени от новата си връзка
Снимка: iStock

Трябва да е очевидно, че има основни разлики между това да си влюбен, да си привлечен от някого или да си просто обсебен. За съжаление, това невинаги е така.

Много хора се оказват във връзки, които смятат за любящи, докато в действителност може да са просто нездравословно увлечение или дори мания. Дори когато се сблъскате с тежката реалност, може да е трудно да признаете, че може просто да сте по-увлечени или обсебени, отколкото всъщност влюбени. Бихте ли могли да направите разликата между увлечение и любов?

1. Отказвате се от отговорности и ангажименти

Това включва пропускане на работа, училище или други важни срещи, защото този човек внезапно се свързва с вас в последния момент, искайки да излезете на определена дата или час, без никакво отношение или внимание към вашия график или нужди.

Когато пропускате ангажименти само за да сте на разположение за този човек, може да съжалявате за решението си по-късно, когато откриете, че той вече няма място в живота си за вас.

Вижте още: Как да пуснете някого, когото обичате

2. Пропускате неща, които обичате да правите, просто за да чакате

И оставате да се чудите дали обектът на вашето увлечение няма да ви се обади. Това, което всъщност правите, е да задържите живота си за друг човек. Това може да е добре, ако имате сериозна връзка или сте омъжени, но когато този човек не е направил нищо, за да ви покаже, че значите много за него, няма смисъл да пренареждате живота си. Вие само пропускате много забавление, като го правите.

3. Приятелствата ви остават на заден план пред вашата мания

Когато сте обсебени от някого, с когото излизате или някой, с когото искате да се срещате, може да се окажете, че пренебрегвате приятелите си, за да посветите цялото си свободно време на човека, към когото сте прекалено привлечени и жадувате. В крайна сметка вашето увлечение може да започне да отблъсква приятелите ви от вас, защото усещат, че сте твърде самовлюбени и не отделяте време за другите.

Вижте още: Тези 7 въпроса могат да разкрият дали любовта ви е истинска

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама