Как да пуснете някого, когото обичате


Как да пуснете някого, когото обичате
Снимка: iStock

Много хора твърдо отказват да пуснат човека до себе си да си тръгне, защото не искат да се откажат. Те вярват, че ако просто продължат да се опитват, човекът, когото обичат най-накрая ще си отвори очите и ще заживеят щастливо до края на дните си. Но дали?

Родителите ни цял живот ни казват да не се отказваме никога и до известна степен това е добър съвет. Но когато става въпрос за връзки, не е задължително да е така. Защо? Защото всяка връзка има два съставни елемента и вие не можете да взимате решения еднолично.

Вижте още: Правете тези 5 неща преди лягане, за да имате силна връзка

Разбира се, че когато обичате, ще направите всичко възможно, за да спасите връзката си, но понякога те просто е обречена. Тогава е време да го признаете пред себе си. Признайте, че има някои неща, които просто не можете да промените, колкото и да се стараете. И единственото решение, което остава пред вас, е да пуснете този човек да си иде. Не защото се отказвате от него, а защото сте направили всичко по силите си.

1. Решете дали връзката си струва

Ако ви се струва, че изборът да прекратите връзка е труден, това е така, защото мозъкът ви не иска да прекъсне тази привързаност. Връзката на привързаността, която хората образуват, е биологична характеристика в повечето случаи. Не бъркайте биологията на привързаността с любовта. Може да се чувства като любов, но всъщност не е. Това е много примитивна екзистенциална заплаха, датираща чак от ранна детска възраст с нашата най-основна фигура на привързаност.

Струва ли си връзката сама по себе си? Това не е лесен въпрос и не трябва да се приема леко. Но в крайна сметка този човек подходящ ли е за вас? Имайте предвид, че няма идеален партньор. Хората са несъвършени и това е нормално! Въпросът е дали сте добре един за друг.

Вижте още: 6 неща, които емоционално зрелите мъже правят различно в любовта

2. Проведете разговор

След като оцените връзката си – може дори да съставите списък с плюсове и минуси –проведете разговор с другата страна. Често се случва в едни отношения просто да липсва комуникация. Опитайте се да зададете няколко неудобни въпроса и вижте как ще възприемат притесненията ви. Ако се отклонят, отхвърлят или минат в режим „самозащита“, тогава знаете какъв да бъде следващият ви ход.

3. Приемете, че всеки отговаря за собствените си действия

Не можете да промените друг човек, така че не губете времето и енергията си в опити. Мисля, че това е най-големият фактор, който тласка хората да се придържат към безполезно поведение, като нуждата да угодят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама