Трите най-чести причини за раздяла с партньора


Трите най-чести причини за раздяла с партньора
Снимка: iStock

Брачният терапевт и консултант Джеф Гюнтер редовно споделя съвети с двойки, които го следват в социалните мрежи, както и някои изводи, до които е стигнал въз основа на терапиите с клиентите си.

Освен всичко друго, той разкри и трите най-често срещани причини, поради които дългите връзки приключват.

Вижте още: Тези 5 съвета наистина ще ви помогнат да спечелите сърцето на мъж

1. Изчезването на "малките неща"

В един момент двойките спират да правят малките неща, които са ги свързвали, което може да бъде сериозен удар за връзката.

Вече няма комплименти и флиртове, а нежността и качествено прекараното време са все по-малко. "Сякаш сте станали съквартиранти, които се срещат в коридора", обясни терапевтът и добави, че в такива ситуации пропастта между партньорите става толкова голяма, че им е твърде трудно да оправят нещата или може би вече са продължили напред емоционално.

2. Неразрешени въпроси

Има много неразрешени спорове, кавги, в които същият проблем продължава да възниква без разрешение, което води до негодувание, презрение и емоционално изтощение.

Е, когато възникне и най-малкият проблем, си мислите: „Ето го пак“ и се оттегляте. В тези моменти опитите за коригиране или разрешаване на проблема изглеждат като сложно емоционално пътуване, казва терапевтът.

Вижте още: 4 причини да не търсите сродната си душа

3. Отдалечаване

С течение на времето двойката се отдалечава, което може да доведе до неочаквани промени в отношенията.

Според терапевта всички ние се развиваме като личности и се надяваме партньорът ни също да върви с нас към целите ни, за да продължим заедно .

Това обаче не винаги се случва. Понякога интересите, вярванията и нуждите на партньорите се развиват в различни посоки, което в крайна сметка може да доведе до несъвместимост, а тя чертае финала на връзката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама