5 неща, които трябва да направите, преди да се върнете при бивш


5 неща, които трябва да направите, преди да се върнете при бивш
Снимка: iStock

След раздяла е обичайно да ви липсват прегръдките на партньора, миризмата му и интимността с него. Тези чувства са толкова силни, че може да се окажете в положението да търсите бившия си, за да се опитате да се помирите.

Преди да се съберете отново или да спите с него, трябва да направите тези 5 неща:

1. Направете списък с всички причини, поради които искате да се съберете отново, за да сте интимни

Ако причините ви са по-скоро за успокояване на самотата, която изпитвате, или да се чувствате отново като двойка, шансовете са големи това да е временно средство за запълване. Би било разумно да насочите вниманието си към нещо ново и интересно. Времето е най-добрият лечител и всяка седмица, която минава без бившия ви, сте една седмица по-близо до възстановяването.

Вижте още: 4 зодиакални двойки, които имат най-грозните раздели

2. Разберете, че въпреки че можете да имате физическа връзка, вашият бивш може да не е в състояние да се справи с това

Бъдете много ясни и откровени с очакванията си. Ако намеренията ви са да се срещнете за секс без други емоционални задължения, уверете се, че бившият ви е наясно с това.

3. Ако има замесени деца, не прекарвайте нощта с бившия си в дома си

Това е объркващо за децата. Разводът и раздялата са много болезнени и те могат да си помислят, че майка им и баща им ще решат нещата помежду си и отново ще бъдат семейство. Ако ту се събирате, ту се разделяте, това причинява тревожност и депресия при деца.

4. Без значение какво казвате устно, интимността с бившия изразява, че сте готови да се примирите с начина, по който са се отнасяли с вас в миналото

Уверете се, че това е, което искате да съобщите на бившия си. През повечето време, когато една връзка приключи, това означава, че е прекъсната. Примиряването със съкрушението ще влоши самочувствието ви и всяко уважение, което имате към себе си.

Вижте още: Как да пуснете някого, когото обичате

5. Възможна ли е промяна?

Независимо кой с кого се е разделил е имало причина връзката ви да приключи. Сега е моментът да помислите за тези причини, както и промените, които трябва да направите, за да бъдете заедно. И най-важното - възможни ли са такива? Ако сте се разделили, защото партньорът иска да работи в чужбина, а вие категорично не искате да сменяте дома си, то просто си поплачете на някой романтичен филм и чакайте времето да излекува раните ви. Дайте се сметка какви компромиси сте склонна да направите, за да сте заедно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама