5 неща, които трябва да знаете за секса след раждане


5 неща, които трябва да знаете за секса след раждане
Снимка: iStock/Guliver

Тялото ви е преживяло нещо откачено – и въпреки че това е едно от най-хубавите неща, то интимните ви части са били подложени на сериозен стрес. Именно затова е препоръчително да се изчака няколко седмици след раждането, преди отново да можете да правите секс. Когато лекарите ви уверят, че всичко е наред и ви позволят да се разгорещите, ето някои неща, които трябва да знаете.

1. Може да боли мъничко

Все пак, от там е минало бебе. Нормално е в началото да усещате лека болка, докато нещата напълно се възстановят. Ако обаче сексът е толкова болезнен, че да не изпитвате никакво удоволствие, по-добре спрете и се консултирайте с лекаря си.

2. Може да има оцветяване

След раждането следва обилно кръвотечение, което след известно време намалява и изчезва. Но ако започнете да правите секс веднага след като лекарите ви позволят, може да забележите светло кафяво оцветяване. Всичко е съвсем нормално, стига цветът да не стане отново червен.

3. Ще бъде различно… в началото

Вагиналните ви мускули се разтягат изумително много по време на раждането, затова е нормално да усещате секса по различен начин. Еластичността им ще се възвърне, но за това е нужно време, така че се пригответе в началото да се чувствате "разтегната". Единственото, което можете да направите по въпроса, е да се отпуснете и да се настроите, че същите усещания, които сте изпитвали преди от секса, ще се върнат след 3 до 6 месеца.

4. Не се чувствате на себе си

Обичали сте секса и сте били готови за палави преживявания през по-голямата част от времето, но сега нещо не е наред? Много по-трудно ви е да се настроите на вълна секс, а понякога изобщо не се получава? Това също е напълно нормално. Раждането носи не само физическа, но и психическа травма върху тялото ви. Затова е напълно нормално да нямате такова желание, каквото сте имали преди. Говорете с партньора си за това и бъдете напълно откровени. Измислете нови начини за стимулиране, които да се харесват и на двамата.

5. Всичко ще се върне както е било преди

Раждането може да бъде сложен процес, но в крайна сметка тялото е съвършено създаден механизъм, който има изумителната способност да се възстановява. Затова, каквото и да усещате по време на първите пъти секс след раждане, знайте, че всичко това ще се промени с времето и ще си върнете формата, която сте имали, преди да забременеете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама