5 опасни твърдения за любовта, в които да НЕ вярвате


5 опасни твърдения за любовта, в които да НЕ вярвате
Снимка: iStock/Guliver

Тъжно е да гледаш как нечии отношения се разпадат, защото даден човек е имал определени убеждения. Всъщност, в обществото витаят доста опасни вярвания, които биха могли да се окажат „препъни камък” в много връзки. Ето най-често срещаните от тях.

1. „Любовта не изисква работа”

Който е измислил израза „с подходящия човек винаги е лесно “, вероятно най-дългата му връзка е била няколко месеца, при това в гимназията. Истинската любов е работа - винаги е било така и винаги ще бъде. Работи се, за да разберем какво иска човекът до нас. Работи се, за да разберем как да направим компромис. Работи се, за да планираме бъдеще с друго човешко същество. С някои хора ще бъде по-трудно и по-последователно, с други ще върви по-гладко, но никога няма да е лесно 100% от времето.

2. „Правилният човек интуитивно знае как да ви обича”

Не. Просто не! Хората са сложни и всички сме възпитани с малко по-различни идеи какво означава да даваш и получаваш любов. Трябва изрично да се говори за тези неща, за да задвижим „колелото”. Ако сте обзети от романтичната идея някой да се появи с букет цветя и точните думи, когато сте разстроени, значи не сте съвсем готови за истинска връзка, а по-скоро за книга на Никълъс Спаркс.

ПИСМО ДО ВСИЧКИ ЕМОЦИОНАЛНО НЕДОСТЪПНИ МЪЖЕ

3. „Любовта е всичко, от което се нуждаете”

Любовта е чудесно изходно място за една връзка. Но това, което скъсява разстоянието, е умишленото, съзнателно действие и от двете страни. В действителност, за да развиете отношенията ви е нужно много повече от любов. Нуждаете се от стабилност, разбирателство, компромис, желание и упоритост.

4. „Хората са отговорни за това как се чувстваме”

Това е невероятно погрешно схващане, което имаме към любовта - че тя по никакъв начин не е субективна. Да, трябва да слушаме какво казват нашите партньори и да сме наясно как нашите действия влияят върху техните емоции. Но ако постоянно ви се казва, че сте в основата на нечии проблеми, има вероятност да сте с токсичен човек. В края на краищата всички емоции са субективни.

5. „Можете да спасите чрез любов”

Любовта е невероятна сила, не може да се отрича това. Тя може да ни вдъхнови, да ни напътства и да ни оживи. Но това, което абсолютно не може да направи, е да ни спаси от себе си. Когато някой не е готов да си помогне, никаква доза любов няма да промени това. Ако някой е психически или физически болен, никаква любов няма да възстанови здравето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама