5 признака, че връзката ви няма бъдеще


5 признака, че връзката ви няма бъдеще
Снимка: iStock/Guliver

Ако напоследък не спирате да се чудите дали сте с правилния човек, дали го обичате и той вас, трябва да се замислите сериозно за връзката си. Има някои индикатори, които издават, че отношенията ви са непълноценни и може би е време да се разделите. Ето кои са те:

1. Имате различни основни ценности

Основните ценности са много важни в една връзка, като например желанието да имате деца, да се жените или да се преместите да живеете в Исландия. Ако вашите и тези на партньора ви се разминават значително, това е лош знак. Това само по себе си трябва да е причина за безпокойство, независимо от това колко добре се справяте с него.

2. Вашият партньор ви приема за даденост

Гледате филмите, които вашият партньор иска, ядете храната, която той избира и се обличате по начин, който знаете, че му харесва. Междувременно той никога не забелязва нищо от това. Просто приема вашето покорно поведение за даденост.

3. Вашият партньор не ви уважава

Липсата на уважение може да се появи в много различни форми. Едната е липсата на действия, движещи връзката напред. Но може да бъде и от гледна точка на словесно или емоционално насилие, или пасивно-агресивно поведение. Всичките могат да бъдат толкова фини, че понякога е трудно да ги забележите. С това поведение той се опитва да ви контролира, без всъщност да има пряк начин да го обвините.

4. Вашият партньор не се интересува от нуждите ви - емоционални или сексуални

Всичко, което правите, е защото се вписва в неговия план. Той очаква, че ще му дадете всичко, което иска. Той взема постоянно и рядко дава. Очаква да направите всичко по-лесно за него, така че той да не си дава зор, за да остане във връзка с вас. Това е още един от признаците, които показват, че вие и вашият партньор сте несъвместими.

5. Вашият партньор приема грижа, но рядко дава

Възможно е да ви отнеме известно време, за да го забележите, но в крайна сметка това ще ви удари. Винаги се интересувате от него, от това как се чувства, с какво се занимава, от неговите планове, от настроението, в което той е вътре. Рядко получавате същото в замяна.

Любовта в крайна сметка е даване и получаване. Тя трябва да бъде забавна, а не трудна. Ако някои или всички от гореописаните признаци са на лице, добре е да преосмислите отношенията си с този човек. Така ще можете да се спасите докато е време от връзка, която не ви дава нищо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама