6 съвета как да впечатлите родителите на приятелката си


6 съвета как да впечатлите родителите на приятелката си
Снимка: iStock

Когато дойде моментът да се запознаете с родителите на вашата половинка, не позволявайте притеснението да ви се отрази негативно. Може би се чудите кои са нещата, които можете да направите, за да впечатлите родителите ѝ? Ние ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат да се подготвите за този важен момент.

1. Направете им комплименти

Естествено, не бива да прекалявате с това, ако не искате да звучите неискрено, но малко очарователни комплименти ще се отразят добре - просто го направете както трябва. Кажете нещо хубаво за яденето, приготвено от майка ѝ, или за избора на вино на баща ѝ Най-важното - покажете им и бъдете искрени за това, че обожавате дъщеря им и че се възхищавате колко добре са я отгледали.

2. Прекарайте време с тях

Доколкото е възможно, не бива просто да стоите безучастно и да слушате техните истории. Включете се в разговора и проявете интерес към нещата, които обичат. Родителите винаги обичат да бъдат включени в живота на децата си. Ако попаднете на типа на гадже, което цени родителите си и обича да прекарва времето си с тях, ще спечелите много точки - и това ще ви доближи до възможността да ви видят като бъдещ зет.

3. Внимавайте с маниерите си

Да покажете най-добрите си маниери със сигурност може да ви донесе положителни точки. Бъдете учтиви по всяко време, съобразете се с правилните маниери на трапезата и най-важното, при никакви обстоятелства не подхождайте грубо с половинката си пред тях. Това със сигурност ще ги обиди и няма да ви хареса какво ще се случи след това.

КАК ДА СТАНЕТЕ ЖЕНАТА, КОИТО ВСИЧКИ МЪЖЕ ЖЕЛАЯТ

4. Направете им подарък

Не е нужно да вземете подарък с твърде висока цена, но и не се примирявайте с нещо много евтино. Вземете нещо интересно, практично, но и запомнящо се. Помислете какво впечатление искате да направите и можете да започнете от там. Например, ако знаете, че баща ѝ има особен вкус на алкохол, донесете бутилка, която отговаря на стандартите му.

5. Не забравяйте за езика на тялото

Направете контакт с очите, седнете правилно и не забравяйте да се усмихнете. Освен това, пазете отворен и неутрален език на тялото: не кръстосвайте ръцете си и не действайте неспокойно - това ще ви накара да изглеждате отегчени и нервни. Също така, когато говорите с нейните родители, поддържайте правилна позиция, обърнете тялото си към тях, вместо да се отдалечавате.

6. Предлагайте помощ

Ако вечеряте в къщата им, опитайте се да бъдете полезни: попитайте дали можете да помогнете по някакъв начин, като да подредите масата или да помогнете с по-тежките неща. След вечеря можете също да предложите да се включите в почистването. Може да откажат, но ще оценят усилията ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама