6 важни неща, които научаваме от провалените връзки


6 важни неща, които научаваме от провалените връзки
Снимка: iStock/Guliver

Много хора съжаляват, че са изгубили времето си с човек, който не ги е заслужавал, подиграл се е с тях, не е бил точният и т.н. Голяма част от тях започват да разсъждават грешно след раздялата. Всъщност отношенията ви с даден човек могат да ви дадат наистина много ценни уроци, които не бива да пренебрегвате.

1. Страстта не е нещо вечно 

Това е периодът, който много хора определят като "пеперуди в стомаха", но знаете, че той не е особено дълъг. Много хора смятат, че щом първоначалната страст угасне, връзката е към своя край. Но след нея следва нещо още по-хубаво. Когато този период отмине, се появява голямата любов. Когато страстта отшуми, трябва да прецените дали можете да приемете половинката си с всичките недостатъци. Ако направите това, може да наречете отношенията си истински.

2. Половинката ви не е ваша собственост 

Никой не принадлежи на никого. Ако във връзката ви има достатъчно уважение, няма да се държите с половинката си сякаш е ваша собственост. Единственото, което трябва да направите, е да създадете общи правила, които да важат и за двама ви. Не се опитвайте да доминирате и да командвате човека до себе си, защото това бързо може да доведе до края на връзката ви. Трябва да имате равни права и никой не бива да си позволява да контролира другия.

3. Нужно е да се правят компромиси 

Понякога е наложително да отстъпите и да направите компромис. Компромисите обаче не трябва да са задължителни само за единия партньор. Те са нещо, което и двамата трябва да правите, ако искате да изградите стабилна връзка. Ако само вие отстъпвате, време е да преосмислите отношенията си.

4. Ревността може да съсипе дори най-силната връзка 

Ревността е породена от страх, ниска самооценка и неувереност. Когато не е в прекалено големи количества, тя не е проблем. Ако единият партньор започне да става обсебващ заради ревността си, краят на връзката е неизбежен. Ето защо е добре да се опитате да контролирате подобни чувства и да им позволявате да излязат само ако има истинска причина.

5. Всеки човек има нужда от лично пространство 

Независимо колко силна е любовта между двама души, личното пространство е много важно. Всеки човек има нужда от малко време за себе си. Никога не бива да посвещавате цялото си време на половинката си, защото след края на връзката ще ви бъде доста трудно да намерите себе си. Трябва да отделяте време за всичко онова, което също ви прави щастливи и няма нищо общо с любовта.

6. Не трябва да променяте половинката си 

Голяма грешка е да се опитвате да променяте човека до себе си. Единственото, което може да направите, е да изразите мнението си, но не се опитвайте да го налагате. Ако половинката ви има желание, ще намери начин да се промени. Приемете партньора си с всичките му недостатъци, това е истинската любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама