Когато ви разбият сърцето, направете това


Когато ви разбият сърцето, направете това
Снимка: iStock/Guliver

Може би няма жена, която поне веднъж да не е страдала от разбито сърце. Раздялата с мъж, когото обичате, често е много трудна и болезнена. Отнема време да приемете идеята, че този човек вече няма да бъде в живота ви и отново да започнете да живеете, както когато него го е нямало. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да излекувате разбитото си сърце.

1. Създайте си нови навици или се придържайте към старите 

Раздялата може да е причина да се изолирате от всичко и да загубите желание за живот. Не правете това. Колкото и да ви е трудно, продължавайте да водите стария си начин на живот. Опитайте се да се върнете към предишните си навици.

2. Позволете на приятелите ви да бъдат до вас 

Това са хората, които могат да ви помогнат да се измъкнете от дупката, в която сте. Позволете им и не се изолирайте от тях. Можете да поговорите с тях, а те да ви успокоят. Срещите с приятели ще ви отърсят от негативните мисли.

3. Спомнете си защо сте сложили край 

Ако той се е отнасял зле с вас, когато ви стане мъчно, си напомняйте, че заслужавате нещо по-добро. Все пак никой няма право да се държи зле с вас. Накрая ще осъзнаете, че този човек изобщо не е бил това, от което сте имали нужда, и ще си позволите да допуснете нов мъж в живота си.

4. Изразявайте емоциите си

Ако ви се плаче, плачете. Опитайте да пишете за чувствата си. По този начин ще се почувствате много по-добре. Не задържайте нищо в себе си, това по никакъв начин няма да ви помогне. Отдайте се на болката и си позволете да я почувствате с пълна сила. Веднага след това ще ви олекне.

5. Бъдете сигурни, че ще намерите истинската любов 

Не позволявайте на един мъж да ви накара да мислите, че повече никога няма да обичате! Продължавайте да търсите любовта и рано или късно ще я намерите. Точно това ще е моментът, в който ще разберете защо с предишния не се е получило. Дайте си шанс да бъдете щастливи, излизайте и се срещайте с нови хора.

6. Поглезете се 

Докато сте били във връзка, е напълно нормално малко или много да сте пренебрегвали себе си. Време е да намерите ново хоби, да отидете на шопинг, да си купите нещо ново, да си подарите екскурзия и т.н. Това е моментът, в който можете да мислите единствено и само за себе си, възползвайте се.

7. Живейте в настоящето 

Време е да спрете да мислите за миналото и да се връщате към него. Запомнете, че ви очаква нещо много по-хубаво, ако спрете да се самосъжалявате. Приемете факта, че всичко е приключило и мислете за бъдещето си. Живеейки в миналото, не оценявате настоящия момент и губите времето си.

8. Усмихвайте се 

Започнете да се усмихвате постоянно и ще забележите как постепенно ще започнете да се чувствате все по-добре и по-добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама