7 начина да накарате един мъж да осъзнае стойността ви


7 начина да накарате един мъж да осъзнае стойността ви
Снимка: iStock

Да знаете вашата стойност в една връзка е наистина важно за спечелването на уважение и признателност от другите. В тази статия ще говорим за 7 прости начина как да покажете стойността си и да бъдете забелязани. От грижата за себе си до поставянето на граници, тези неща ще ви помагат да се чувствате по-добре и да направите взаимоотношенията си по-здрави.

1. Поддържайте се заети

Признаването на собствената ви стойност започва с уважение към вашето време и енергия. Наслаждавайте се на дейности, които ви носят щастие и удовлетвореност. Независимо дали правите неща, които обичате, сте с приятели, или работите върху себе си, да останете активни показва, че имате живот отвъд това просто да чакате нечие внимание.

Вижте още: Жена, уважаваща себе си, няма да търпи тези 5 неща в любовта

2. Спрете да му изпращате съобщения и да му се обаждате

Понякога крачка назад говори много. Ако винаги сте тази, която търси контакт, дайте си малко почивка. Позволете му да протегне ръка към вас. Това действие фино съобщава, че няма да преследвате някой, който не цени вашите усилия.

3. Изразявайте чувствата си чрез действията си

Действията могат да предадат това, което думите понякога не могат. Покажете стойността си чрез това как се отнасяте към себе си и към другите. Грижете се за себе си, поставяйте граници и се обграждайте с позитивност. Нека действията ви отразяват вашето самочувствие и това естествено ще бъде забелязано.

4. Поставете граници

Важно е да отстоявате себе си, за да покажете вашата стойност. Да кажете "не", когато е необходимо, и да се придържате към това, в което вярвате, създава стандарт за това как искате да се отнасят към вас. Не забравяйте, че поставянето на граници не означава да бъдете нелюбезни, а да уважавате себе си.

5. Фокусирайте се върху самоусъвършенстването

Инвестирайте време в самоусъвършенстване, независимо дали става въпрос за усвояване на нови умения, образование или работа върху личностното развитие. Това не само повишава вашата увереност, но също така демонстрира, че непрекъснато се развивате и растете, демонстрирайки вашата стойност.

Вижте още: 10 подсъзнателни знака, че мъжът ви обича - от дълбините на душата си

6. Обградете се с подкрепящи хора

Хората, с които прекарвате време, показват колко мислите, че струвате. Стойте близо до тези, които ви насърчават и ценят. Наличието на подкрепящи приятели и семейство ви напомня за вашата важност и ви кара да се чувствате по-силни от това.

7. Практикувайте любов към себе си и грижа за себе си

Грижата за себе си -  както психически, така и физически, е мощно изявление за самооценка. Направете грижата за себе си приоритет, като правите неща, които ви носят радост и комфорт. Когато обичате и се грижите за себе си, вие показвате на другите как трябва да се отнасят към вас. Това е като да дадете добър пример за това как заслужавате да бъдете уважавани и обгрижвани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама