7 причини, че НЕ трябва да бъдете приятел с бившия си


7 причини, че НЕ трябва да бъдете приятел с бившия си
Снимка: iStock/Guliver

Макар да искате да останете приятели с бившия си партньор, понякога това определено не е добра идея. Защото, колкото и да ви е трудно в началото, има причина вече да не сте заедно. Ето 7 знака, че НЕ трябва да сте приятели с него.

1. Ако един от двамата все още има чувства към другия

Може да изглежда очевидно, но за съжаление често не е. Едно от най-трудните неща в това да бъдете приятели с бившия си е, че раздялата в повечето случаи не е по взаимно съгласие. Това, че не ви се е получило като двойка не означава, че не можете да бъдете просто приятели, нали? Но ако единият от партньорите все още има чувства към другия, е наистина много по-трудно да сте само приятели.

2. Ако проблемът помежду ви не е бил разрешен преди раздялата

Някои хора се разделят, защото в един момент пътищата им естествено се разминават. Други – защото имат непреодолими различия. Може би единият постоянно е бил груб към другия или пък го е наранил дълбоко? Ако сте сложили край на връзката си, тъй като не сте успели да преодолеете проблемите си, тогава със сигурност няма как да бъдете просто приятели. Постоянно ще си припомняте нещата, които той е/не направил или казал, довели до вашата раздяла.

КАК РАЗЛИЧНИТЕ ЗОДИИ РАЗБИРАТ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА РАЗДЯЛА

3. Ако не се спазват границите, които сте поставили

Когато се опитвате да бъдете приятели с бившия си, е хубаво да определите граници. Преминавате от романтична връзка в по-платонична, което означава, че не трябва да се държите по същия начин, както преди. Ако единият от партньорите определи правила, но другият не ги спазва, то няма как да бъдете приятели.

4. Ако все още флиртувате един с друг

На някои навици им трябва време, за да умрат. Понякога е трудно да промените поведението си, когато сте около бившия си. Но със сигурност не можете да бъдете само приятели, ако не спирате да флиртувате един с друг. Дори да е само на шега.

5. Ако постоянно говорите за миналото си

Може би се опитвате да намерите начин да бъдете приятели. Въпреки това, ако прекарвате времето си заедно, говорейки само за спомените си като двойка, тогава няма как да се получи. Трябва да живеете тук и сега, за да можете и двамата да продължите напред.

КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕТЕ РАЗДЯЛАТА С ЛЮБИМ ЧОВЕК

6. Ако всичките ви приятели ви казват, че е лоша идея

Трудно е да го чувате, когато искате тяхната подкрепа, но най-близките ви приятели знаят каква е била връзката ви и виждат неща, които вие не. Ако ви казват, че не е добра идея да бъдете приятели с него, е не защото искат да сте нещастни, а тъй като ви обичат и ви желаят най-доброто.

7. Ако сте се разделили, защото той е направил нещо ужасно

Това отново е очевидно, но понякога любовта ни заслепява. Затваряме си очите за някои важни неща, защото имаме силни чувства. Но ако сте сложили край, тъй като той ви е наранил и е разбил сърцето ви, няма как да бъдете приятели. Не заслужавате такъв човек в живота си под никаква форма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама